Блінкен: Ми щодня обшукуємо кожен куточок Землі, щоб знайти снаряди для України

Блінкен: Ми щодня обшукуємо кожен куточок Землі, щоб знайти снаряди для України

Укрінформ
Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами докладають щоденних зусиль для того, щоб знайти або виготовити відповідні боєприпаси для збройних систем, які застосовує Україна проти агресії рф.

Про це заявив у суботу під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки державний секретар США Ентоні Блінкен, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я можу вам сказати, що майже щодня ми обшукуємо кожен куточок Землі в пошуках відповідних боєприпасів для України»,- зауважив глава Держдепартаменту США.

Він пояснив, що ЗСУ нині мають на озброєнні різні типи збройних систем, які потребують різних ракет, снарядів, мін та інших боєприпасів.

«Україна мала власні запаси, багато зброї радянських часів, у яких застосовується один тип боєприпасів. Деякі системи НАТО, які постачаються в Україну, використовують інший тип», - зазначив Блінкен, назвавши це справжнім викликом.

Читайте також: Сунак у Мюнхені закликав подвоїти військову підтримку України

За його словами, запаси на складах країн, які допомагають Україні, не враховували таких потреб. Тож тепер знову запущені лінії з виробництва відповідного озброєння та амуніції.

«Це робиться не так, як клацнути вимикачем. Це вимагає реальних зусиль. На це потрібен реальний час», - сказав глава Держдепартаменту США.

Як повідомляв Укрінформ, державний секретар США Ентоні Блінкен у суботу під час виступу на Мюнхенській конференції з питань безпеки висловив тверду впевненість у тому, що Україна досягне перемоги над росією у нинішній війні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-