Сунак у Мюнхені закликав подвоїти військову підтримку України

Сунак у Мюнхені закликав подвоїти військову підтримку України

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак закликав світових лідерів "подвоїти військову підтримку" України та наголосив, що російська війна проти України поставила під сумнів "безпеку і суверенітет кожної нації".

Як передає кореспондент Укрінформу, про це глава британського уряду заявив під час виступу на Мюнхенській безпековій конференції.

У своїй промові Сунак, зокрема, вказав на те, що Британія стала першою країною, яка надала Україні важкі танки і почала тренувати пілотів та морських піхотинців. Він поінформував, що минулого року Сполучене Королівство надало Україні 2,3 млрд фунтів "і у 2023 році ми дамо стільки ж або й більше". За його словами, у союзників також схожі історії і "колективні зусилля приносять результат".

Читайте також: Британія у річницю вторгнення рф в Україну оголосить хвилину мовчання

"Але кожного дня російські війська все ще завдають нові біль та страждання. І єдиний шлях змінити це – щоб Україна перемогла. Ми потребуємо військової стратегії, щоб Україна отримала рішучі здобутки на полі бою для перемоги у війні, та політичної стратегії, щоб здобути мир", - заявив британський прем’єр.

Він нагадав: для того, щоб виграти війну, "Україна потребує більше артилерії, броньованих машин та протиповітряної оборони". 

"І тому зараз настав момент, щоб подвоїти нашу військову підтримку", - наголосив Сунак. 

Читайте також: Зеленський обговорив створення спецтрибуналу для рф з лідером британських лейбористів

За його словами, "коли путін розпочав цю війну, він зробив ставку на те, що наша рішучість похитнеться". "Навіть зараз він робить ставку на те, що ми прийдемо в сум'яття. Але ми довели, що він помилявся тоді, і ми доведемо, що він помиляється зараз", - наголосив він. 

Глава британського уряду повідомив, що у наступні місяці партнери поставлять Україні "стільки техніки, скільки ми поставили протягом усього 2022 року". 

"Спільно ми також маємо допомогти Україні захистити свої міста від російських бомб та іранських дронів. І саме тому Велика Британія буде першою країною, яка надасть Україні далекобійну зброю. І саме тому ми працюємо з нашими союзниками, щоб надати Україні найбільш сучасні протиповітряні системи та побудувати Повітряні сили, які вони потребують для захисту своєї нації", - завив він.

Читайте також: НАТО має надати Україна запевнення підтримки та передові спроможності – Сунак

Сунак додав, що Велика Британія "готова допомогти будь-якій країні надати літаки, які Україна може використовувати сьогодні". "Але ми маємо також тренувати українських пілотів, щоб вони могли керувати найбільш сучасними літаками. І це саме те, що Велика Британія робить, щоб Україна мала можливості для захисту своєї безпеки у довгостроковій перспективі", - додав він. 

 Як повідомляв Укрінформ, прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на Мюнхенській безпековій конференції заявив, що НАТО має надати Україні довгострокові запевнення підтримки та передові спроможності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-