Перемога путіна є найбільшим ризиком - Столтенберг

Перемога путіна є найбільшим ризиком - Столтенберг

Укрінформ
Зважуючи на ризики, які виникають у війні рф проти України, треба пам’ятати, що найбільшим є перемога путіна.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на Мюнхенській конференції з безпеки, повідомляє кореспондент Укрінформу.  

«Немає опцій без ризиків, але найбільший ризик – це якщо путін переможе», - переконаний Столтенберг.

Перемога путіна стала би не лише трагедією для України, і не лише викликом для Європи, але й глобальним викликом, сказав він.

Тому, за його словами, в інтересах самих партнерів допомагати Україні, і вони продовжать це робити.

Столтенберг зауважив, що НАТО та Захід зробили все, аби політично залучити росію, ще рік тому на Мюнхенській конференції лунали заклики до путіна утриматися від вторгнення в Україну, «але путін обрав напад».

Читайте також: Захід не відреагував на Крим і це заохотило путіна до повного вторгнення - прем’єр Фінляндії

«путін не планує мир, він планує більше війни, більше атак. Він не змінив своїх амбіцій, він збирає сотні тисяч військ і звертається до авторитарні режимів по зброю. Ми повинні дати Україні те, що вона потребує, щоби перемогти та залишитися незалежною державою», - підкреслив генсек Альянсу.

Крім того, сказав він, НАТО має посилювати і власну оборону. Більше грошей на оборону означає, що менше буде витрачено на соціальні питання, «але немає більш важливого питання ніж безпека та збереження миру», підкреслив політик.

Він додав, що економічні інтереси не можуть переважати над інтересами безпековими, що показала історія з газом, який росія використовує як зброю, а не як економічний інструмент. Окрім того, потрібно захистити спільний кіберпростір і інфраструктуру.

Читайте також: Європа допоможе Україні вистояти у боротьбі проти російської агресії – Урсула фон дер Ляєн

У цьому контексті Столтенберг також згадав необхідність посилення стійкості західних суспільств.

Північна Америка та Європа мають стояти разом, вони потребують НАТО, адже без Альянсу немає безпеки в Європі, підкреслив генсек. За його словами, настав час посилити та збільшити організацію.

Як повідомлялося, багато західних політиків постійно говорять про неприпустимість ескалації конфлікту, деякі вважають, що надання Україні озброєнь може створити «ризики» такої ескалації.

Мюнхенська конференція з безпеки проходить 17-19 лютого.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-