Європа допоможе Україні вистояти у боротьбі проти російської агресії – Урсула фон дер Ляєн

Європа допоможе Україні вистояти у боротьбі проти російської агресії – Урсула фон дер Ляєн

Укрінформ
Агресія росії проти України провалиться, Україна переможе у цій війні, а Європейський Союз надасть їй всю необхідну допомогу, щоб вистояти.

Про це під час дискусії на Мюнхенському безпековому форумі заявила Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Маємо продовжувати масовану підтримку, необхідну для того, щоб імперіалістичні плани путіна провалилися і щоб Україна могла перемогти. Щодо військової підтримки, то зараз час прискорити і збільшити оборонне виробництво стандартизованої продукції, якої Україна терміново потребує, наприклад - стандартних боєприпасів. Не може так бути, щоб ми чекали місяці й роки, поки зможемо поповнити свої запаси або доставити це в Україну», - сказала Президент Єврокомісії.

Вона нагадала, що для військової допомоги Україні ЄС використовує міждержавний Європейський фонд миру, який має встановлений механізм координації з Україною. Він призначений також для того, щоб координувати зусилля з оборонною промисловістю, наприклад у виробництві необхідних Україні 155-мм артилерійських снарядів.

«Для нас важливо підтримати Україну у цих екзистенційних речах. Другий елемент – це економічна безпека країни, Україна має вижити економічно. Добре, що ми вирішили надавати регулярну бюджетну підтримку в обсязі 1,5 мільярда євро на місяць, я думаю, що міжнародні фінансові інституції також мають зробити свій внесок у ці зусилля. Україна дійсно потребує матеріальної підтримку, щоб вижити», - додала Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Європа ніколи не прийме імперіалістичної політики кремля – Урсула фон дер Ляєн

Вона висловила переконання, що Європа і світ зберігатимуть єдність у солідарності з Україною.

«Мене дуже вразило, як європейці та наші демократії, наші союзники і партнери, негайно зрозуміли, що це (російська агресія проти України – ред.) серйозно і торкається основ нашого існування. Безумовно, ми обговорювали багато питань. Але з першого дня ми постали як один і залишаємося єдиними. Якщо подивитися назад, всі кризи, через які ми пройшли, включаючи енергетичну, ми долали разом. Сьогодні я глибоко переконана, що ми збережемо нашу єдність і рішучість. Йдеться про наші цінності, про наше існування, за яке ми боремося», - підкреслила Президент Єврокомісії.

Як повідомлялося, сьогодні у Німеччині продовжується зустріч провідних політиків Європи та світу в рамках Мюнхенської безпекової конференції, що присвячена найбільш актуальним проблемам європейської та світової безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-