Європа ніколи не прийме імперіалістичної політики кремля – Урсула фон дер Ляєн

Європа ніколи не прийме імперіалістичної політики кремля – Урсула фон дер Ляєн

Укрінформ
Розпочавши агресію проти України, росія порушила Хартію ООН та базові принципи міжнародного права, Європа ніколи не прийме такої імперіалістичної поведінки та доводитиме свою позицію до всіх країн світу, зокрема і на глобальному Півдні.

Про це під час дискусії на Мюнхенському безпековому форумі заявила Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже важливо розуміти, чим є ця війна – це все про імперіалістичні плани путіна. Це щось таке, про що всі ми, і зокрема країни глобального Півдня, мають дуже чітку уяву, і це є повністю неприйнятним», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Вона зауважила, що країни світу, зокрема з північної сторони Середземномор’я, мають гіркий та тривалий досвід такої політики. Спочатку імперіалістична держава надсилає своїх переговорників, за ними – своїх «експертів», за якими з’являються озброєні найманці.

«Ми ніколи не приймемо цю імперіалістичну війну, не приймемо, що путін зазіхає на міжнародне право, яке захищає всіх нас, що Хартія ООН, яка є опорою для кожної країни світу, піддається неповазі. Ми ніколи не приймемо, що хтось може надіслати танки просто через кордон, щоб вдертися до сусідньої країни», - сказала Президент Єврокомісії.

Читайте також: Данілов наполягає, що після перемоги України необхідна деколонізація рф

Вона зауважила, що минулі 12 місяців потребували багато важкої роботи, щоб пояснити країнам глобального Півдня позицію Євросоюзу.

«Ми працювали з ними, щоб донести свою точку зору, але також щоб допомогти цим країнам подолати наслідки цієї війни, а це і продовольча, й енергетична кризи. Ми робимо все, щоб подолати це шляхом, який може зменшити страждання глобального Півдня від путінської агресії. Це наше завдання, це складна робота, але вона того варта», - підкреслила Урсула фон дер Ляєн.

Як повідомлялося, сьогодні у Німеччині продовжується зустріч провідних політиків Європи та світу в рамках Мюнхенської безпекової конференції, що присвячена найбільш актуальним проблемам європейської та світової безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-