Стефанчук про Мюнхенську конференцію: Меседжі партнерів змінилися докорінно

Стефанчук про Мюнхенську конференцію: Меседжі партнерів змінилися докорінно

Укрінформ
Міжнародні партнери на Мюнхенській безпековій конференції запевняють Україну в підтримці стільки, скільки буде потрібно, серед основних питань - зброя.

Про це розповів Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук в ефірі телемарафону "Єдині новини" у включенні з Німеччини, повідомляє Укрінформ.

"Меседжі, із якими виступали наші партнери, змінилися докорінно. Вони всі говорять про те, що вони з Україною, немає ніяких заборон, немає ніяких обмежень для допомоги Україні", - сказав спікер.

За його словами, основна теза, яка обговорюється на Мюнхенській конференції, це те, що партнери будуть підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

"Ми говоримо, що Україну потрібно підтримувати стільки, скільки потрібно для того, щоб якнайшвидше наблизити перемогу України", - пояснив Голова ВР.

Читайте також: Бербок закликала союзників якнайшвидше долучитися до «танкової коаліції»

Він проінформував, що першочерговим питанням в обговоренні є постачання Україні зброї.

"Але коли раніше ми говорили про особливості специфікації, то сьогодні найбільш важливим питанням обговорюємо строки надання озброєння для України", - підкреслив Стефанчук.

Крім того, він зауважив, що на конференції обговорюються також питання санкцій проти рф, конфіскації російських активів, європейської та євроатлантичної інтеграції, української формули миру.

Спікер запевнив, що ставлення до України в Мюнхені "фантастичне".

Читайте також: Європа допоможе Україні вистояти у боротьбі проти російської агресії – Урсула фон дер Ляєн

"Мені здається, що сьогодні наші партнери дуже реальної після року цієї жахливої війни відчули, що таке Україна для всього світу, що це є справді форпост свободи, форпост спротиву російській агресії і форпост відстоювання демократії", - наголосив він.

Як повідомлялося, Мюнхенська безпекова конференція проходить 17-19 лютого. Загрози світовій безпеці, особливо у світлі агресії росії проти України, стали головною темою конференції цього року.

У перший день роботи конференції на ній виступив Президент Володимир Зеленський.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-