росія не здатна швидко відновлювати свою підбиту техніку - ISW

росія не здатна швидко відновлювати свою підбиту техніку - ISW

Укрінформ
росія не має спроможності відновлювати пошкоджену військову техніку достатньо швидко.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це йдеться у аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

“Неспроможність росії ремонтувати пошкоджені механізовані транспортні засоби у короткій перспективі ще більше обмежить російську спроможність вести маневрені воєнні дії”, - стверджує ISW.

Читайте також: російські військові неспроможні підготувати мобілізованих для успішного наступу – ISW

Зазначається, що за підрахунками міністерства оборони Великої Британії, дві третини російських танків були зруйновані або пошкоджені на війні в Україні.

“Дорога російська військова кампанія в Україні, вірогідно, суттєво вичерпала запаси техніки та людського ресурсу росії, необхідні для підтримки масштабних наступальних дій на сході України”, - наголошується у аналізі.

Читайте також: росія намагається приховати масштабні втрати техніки на війні - ISW

При цьому критично важливу роль для послаблення спроможності росії проводити маневрену війну виконують поставки до України Західних танків та іншої бронетехніки.

“Україна, вірогідно, матиме вікно можливостей для початку масштабного контрнаступу ще упродовж кількох місяців, але її спроможність зробити це значним чином залежатиме від швидкості та обсягу надання Заходом необхідних поставок, особливо танків та бронетехніки”, - стверджує ISW.

Читайте також: Боррель закликав Європу знайти на складах танки для України

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель у вівторок у Брюсселі, у штаб-квартирі НАТО, перед початком зустрічі міністрів оборони Альянсу та Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» заявив, що на сьогодні не існує жодних ознак того, що росія має намір зупинити свою жорстоку агресію проти України, тож ЄС та його партнери в НАТО продовжуватимуть надавати всю необхідну допомогу, щоб Україна могла вистояти під цими російськими атаками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-