Боррель закликав Європу знайти на складах танки для України

Боррель закликав Європу знайти на складах танки для України

Оновлено
Укрінформ
Високий представник ЄС Жозеп Боррель закликав європейські країни якнайшвидше передати Україні свої танки, що є на складах.

Про це він сказав, виступаючи перед депутатами Європейського парламенту в Страсбурзі, передає кореспондент Укрінформу.

"Я звернувся з посланням до всіх європейських країн, які мають сучасні та ефективні танки, що припадають пилом на складах і не приносять жодної користі. Передайте їх Україні  якнайшвидше. Тому що навесні і влітку ми зіткнемося з вирішальними подіями", - зазначив Боррель. 

Глава дипломатії ЄС також наголосив, щоб досягти миру, потрібно виграти війну.

"Ми можемо допомогти Україні у військовому плані, і водночас докладати всіх дипломатичних зусиль, необхідних для досягнення миру якомога швидше… ми повинні надавати більше підтримки і активізувати наші дипломатичні зусилля".  

За його словами, найближчим часом він звернеться до Генерального секретаря ООН із проханням почати процес медіації, хоча, за словами Борреля, до цього часу всі, хто розмовляв з путіним, зазнали невдачі і повернулися з повідомленням, що він хоче продовжувати війну

Читайте також: Резніков - про другий день «Рамштайну»: Більше часу приділимо танкам

"Ми повинні і далі обговорювати, як досягти цього миру. І щоб досягти миру, ми повинні продовжувати підтримувати Україну у військовому плані ще більше, ніж ми це робили до цього. І це буде одним із моїх ключових послань сьогодні", - наголосив Боррель.

Він також підкреслив, що реальність на місцях бою наразі є надзвичайно напруженою.

"Понад 360 тисяч російських солдатів перебувають там, вдвічі більше, ніж до війни, і російський контрнаступ, хоч і в невеликих масштабах, почався.... більше боєприпасів, більше тренувань для українських військ. Таким чином ми продовжуємо показувати, що ми не стомимося і далі прикладатимемо зусилля, щоб допомогти Україні", - сказав Боррель.

Як повідомляв Укрінформ, високий представник ЄС Жозеп Боррель у вівторок у Брюсселі, у штаб-квартирі НАТО, перед початком зустрічі міністрів оборони Альянсу та Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» заявив, що на сьогодні не існує жодних ознак того, що росія має намір зупинити свою жорстоку агресію проти України, тож ЄС та його партнери в НАТО продовжуватимуть надавати всю необхідну допомогу, щоб Україна могла вистояти під цими російськими атаками.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-