росія намагається приховати масштабні втрати техніки на війні - ISW

росія намагається приховати масштабні втрати техніки на війні - ISW

Укрінформ
росія готує свою оборонну промисловість до затяжної війни з Україною, але намагається уникнути ширшої мобілізації цивільної економіки та всіляко приховує масштаби втрат власної техніки.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у аналізі вашингтонського аналітичного центру “Інститут вивчення війни”.

“кремль продовжує вживати заходи для поступової підготовки російського військово-промислового комплексу до тривалої війни в Україні, при цьому уникаючи широкої економічної мобілізації”, - стверджує ISW.

Читайте також: Загарбники передбачили в Криму для мобілізованих 30 тисяч місць на кладовищах

Водночас аналітики наголошують, що цей підхід “не відповідає масштабу воєнних дій, які російські війська ведуть в Україні, та масштабу втрат російської військової техніки”.

За даними нідерландської групи громадянської розвідки Oryx, рф уже втратила в Україні 1012 танків й ще 546 танків захопили ЗСУ. Це становить близько половини усіх танків, які росія підготувала для вторгнення до України.

“російським військам необхідно швидко поновити ці втрачені танки, аби підтримати свою спроможність проводити масштабні механізовані маневрені військові дії напередодні вірогідної активізації наступальних дій на сході України”, - наголошується у аналізі.

Читайте також: росіяни продовжують наступальні дії на п’ятьох напрямках

Дослідники додають, що влада рф публічно оголошує про необхідність наростити потужності військово-промислового комплексу нібито для протидії збільшенню військової допомоги Україні її міжнародними партнерами. Натомість справжньою метою подібних заяв може бути намагання приховати значні втрати росією техніки на полі бою. 

Як раніше повідомляло агентство, російські війська продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-