Антикремлівська коаліція зростає: Резніков почув важливе послання на зустрічі «Рамштайн»

Антикремлівська коаліція зростає: Резніков почув важливе послання на зустрічі «Рамштайн»

Відео
Укрінформ
Міністр оборони України Олексій Резніков, який сьогодні у Брюсселі взяв участь у зустрічі міністрів оборони країн НАТО та у роботі Контактної групи з оборони України під егідою США, висловив задоволення атмосферою 9-го Рамштайну, та солідарністю з Україною, яку висловили його учасники.

Про це сам Олексій Резніков розповів у штаб-квартирі НАТО після короткої зустрічі з журналістами після завершення роботи Контактної групи.

«Я дуже задоволений сьогоднішнім засіданням в форматі Рамштайн. Сьогодні під час засідання за цим великим столом було 54 делегації, тобто, антикремлівська коаліція зростає. Я чітко почув послання від всіх: це повна підтримка України до перемоги на полі бою», - зауважив Резніков.

Читайте також: У своїй війні путін прорахувався на кожному кроці — Остін

Він зауважив, що ключові фрази під час цієї зустрічі містили три слова: швидкість, своєчасність і стабільність допомоги. Нині йдеться про забезпечення Збройних сил всім необхідним та про навчання цілих підрозділів використанню техніки, що надходить від країн Заходу, - тих підрозділів які надалі виконуватимуть завдання зі звільнення тимчасово окупованих територій України. Резніков послався на пряму цитату міністра оборони США – Україна має перемогти, і це твердження прозвучало дуже категорично та без жодних припущень.

«Дуже важливе послання я почув від (Генерального секретаря НАТО – ред.) Єнса Столтенберга, яке поділили всі під час виступів. Коли хтось починає говорити про ризики від постачання допомоги для України, насправді, у цьому контексті існує лише один ризик – якщо зло зможе перемогти. Це був би дуже показовий приклад для інших тоталітарних режимів. Тому світ має допомогти Україні перемогти у цій війні заради миру та майбутньої безпеки, які є спільним інтересом», - зауважив міністр оборони України.

Він повідомив, що під час засідання Контактної групи «Рамштайн» була оголошена окрема доповідь щодо транспарентності, прозорості та підзвітності у використання західної військової допомоги.

«У жодному із (західних) суспільств не мають виникати сумніви у тому, що вся поставлена ними зброя використовується на полі бою. Сьогодні була оголошена доповідь, у тому числі, щодо перевірок по тим сучасним натівським системам, які ми застосовуємо. Ми запросили будь-яку країну, – якщо в них є потреба, приїхати у Україну та перевірити, дійти до місця, до батальйону або підрозділу, де знаходиться зброя їхньої країни. Єдине обмеження - це правила безпеки, чи готові вони приїхати, наприклад, на поле бою. Якщо ні – ми готові давати їм будь-які документи», - сказав керівник оборонного відомства України.

Читайте також: «Група Рамштайн» акумулювала багато озброєння для України – Міллі

Він окремо висловив співчуття народу Туреччини у зв’язку із численними людськими втратами внаслідок руйнівного землетрусу.

«Україна й українці, ми точно знаємо, що таке - ховати десятки тисяч невинних цивільних людей та розбирати завали. Наші рятівники ДСНС поїхали туди, незважаючи не те, що у нас - відкрита фаза війни. Вони поїхали допомагати народу Туреччини. У цьому і є солідарність, нормальний устрій життя, коли сусіди один одному допомагають, а не нападають один на іншого», - наголосив Резніков.

Читайте також: Резніков зустрівся зі Столтенбергом і обговорив взаємодію з НАТО

Як повідомлялося, у Брюсселі триває дводенна зустріч міністрів оборони країн НАТО, одним із головних питань якої є розгляд ситуації з безпеки навколо України. Сьогодні у штаб-квартирі Альянсу відбулася зустріч Контактної групи з оборони України під егідою США в форматі «Рамштайн». У зустрічі міністрів та у роботі Контактної групи взяв участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-