У своїй війні путін прорахувався на кожному кроці — Остін

У своїй війні путін прорахувався на кожному кроці — Остін

Укрінформ
Розрахунки путіна на кожному кроці його масштабної агресії проти України були приречені на провал від самого початку.

Про це заявив на пресконференції у Брюсселі за підсумками засідання у форматі «Рамштайн» міністр оборони США Ллойд Остін, передає кореспондент Укрінформу.

«Рік тому путін вважав, що Україна стане легкою мішенню. путін припустив, що Київ легко впаде, а світ стоятиме осторонь. Але кремль помилявся щодо всіх пунктів», - наголосив глава Пентагона.

Він підкреслив, що впродовж року українські воїни хоробро боролися за свою країну, народ України виявив мужність на тлі російської агресії, а країни доброї волі об’єдналися, щоби захистити світовий порядок.

«Разом ми прагнемо того, аби жити у світі, де суперечки врегульовуються мирним шляхом, де поважають суверенітет, шанують кордони та захищають цивільне населення. Такі цінності підтримує наша Контактна група», - зазначив Остін.

Читайте також: У росії наразі немає потужностей для захоплення Києва – Міллі

Він підкреслив, що країни-учасниці формату «Рамштайн» об'єднані у підтримці боротьби України за свободу.

«І ми будемо стояти разом, об’єднані та рішучі, стільки, скільки буде потрібно»,- підкреслив глава оборонного відомства США.

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками дев’ятого засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» учасники зустрічі оголосили про надання Україні нових систем ППО, боєприпасів, а також фінансування військової та цивільної допомоги.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-