«Група Рамштайн» акумулювала багато озброєння для України – Міллі

«Група Рамштайн» акумулювала багато озброєння для України – Міллі

Укрінформ
Партнери у форматі «Рамштайн» змогли акумулювати велику допомогу Україні останніми місяцями.

Про це заявив голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі за результатами зустрічі 14 лютого, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Останніми місяцями ця група зобов'язалася надати масу можливостей для фронту: танки, засоби ППО, боєприпаси. Так, 11 держав дають танки, 22 – БМП, 16 країн – боєприпаси для артилерії, ще 9 держав – боєприпаси для ППО», - сказав генерал.

Він висловив переконання, що ЗСУ використають можливості танків і БМП, а також артилерії для досягнення ефективного результату на полі бою.

Водночас Міллі відзначив «надзвичайну винахідливість», яку продемонстрували українські військові, адаптуючись до надзвичайної динаміки війни. За словами американського воєначальника, українці поєднали незламну волю з іноваційними тактиками.

Натомість росія, яка вже розпочала наступ, показує "дуже повільний прогрес" на Донбасі, моральний дух російських військ низький, командування - не дуже добре. Міллі констатував, що росія веде війну на виснаження з великою кількістю жертв. Але рф має людський ресурс, і мобілізовані продовжують прибувати на фронт, заявив він.

Читайте також: Італія і Франція передадуть Україні протиповітряні системи SAMP/T – Остін

При цьому американський генерал підкреслив, що росія стала «глобальною парією».

«Якщо коротко, то росія програла: стратегічно, оперативно і тактично. І вона платить надзвичайну ціну на полі бою», - підкреслив він.

Міллі запевнив, що міжнародна спільнота і надалі підтримуватиме Україну, надаючи їй необхідну зброю.

«Україна не сама. 54 держави зібралися сьогодні тут, аби забезпечити спроможність України захистити себе та принципи, які визначають міжнародні правила поведінки», - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, 14 лютого у Брюсселі відбулося дев’яте засідання Контактної групи з питань оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-