Штати не бачать прямої загрози Молдові й Румунії з боку рф

Штати не бачать прямої загрози Молдові й Румунії з боку рф

Укрінформ
Офіційний Вашингтон заявив, що не бачить ознак, які вказували б на прямі загрози військового характеру для Румунії й Молдови на тлі повідомлень про те, що російські ракети, запущені по Україні в п’ятницю, перетнули їхній повітряний простір.

З відповідною заявою виступив під час телефонного брифінгу заступник речника Держдепартаменту США Ведант Пател, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Наразі ми не маємо ознак прямої військової загрози з боку рф Молдові чи Румунії», - зауважив представник Держдепу. 

Читайте також: Зеленський: ракети рф у повітряному просторі Молдови і Румунії - виклик НАТО і колективній безпеці

Він також зазначив, що відносно Молдови, яка підтвердила порушення її повітряного простору, Сполучені Штати підтримують її суверенітет і територіальну цілісність, а також її конституційно гарантований нейтралітет.

Читайте також: Порушення ракетою повітряного простору: до МЗС Молдови викликають російського посла

Як повідомляв Укрінформ, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що 10 лютого дві російські крилаті ракети «Калібр» перетнули держкордон України з Республікою Молдова і увійшли у повітряний простір Румунії, після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав. За його словами, ракети були запущені з акваторії Чорного моря.

У Міноборони Молдови підтвердили порушення повітряного простору країни о 10:18 в п’ятницю. Ракета пролетіла над селом Мокрау Рибницькому районі, Придністров'я, а потім над Косауцями у Сорокському районі.

У Міноборони Румунії заявили, що російська ракета пролетіла за 35 кілометрів від кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-