Порушення ракетою повітряного простору: до МЗС Молдови викликають російського посла

Порушення ракетою повітряного простору: до МЗС Молдови викликають російського посла

Укрінформ
Глава МЗС Республіки Молдова Ніку Попеску розпорядився терміново викликати посла росії в Кишиневі Олега Васнєцова, щоб вкотре вказати на неприпустимість порушення повітряного простору країни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на NewsMaker.

«російська сторона продовжує агресивну війну проти України, а ракетні удари по сусідній країні прямо і негативно впливають і на громадян нашої країни. (...) Рішуче засуджуємо недружні дії та заяви щодо Молдови», - заявив речник відомства Даніел Воде.

Також, за його словами, Молдова закликала росію припинити збройну агресію проти України, що призводить до численних людських жертв і матеріальних збитків.

Читайте також: По Україні вночі росіяни випустили рекордну кількість ракет С-300 – Ігнат

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що сьогодні, 10 лютого, дві російські крилаті ракети «Калібр» перетнули держкордон України з Республікою Молдова і увійшли у повітряний простір Румунії. Після цього ракети знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав. Залужний додав, що ракети була запущені з акваторії Чорного моря.

В Міноборони Молдови підтвердили порушення повітряного простору країни о 10.18 в п’ятницю. Ракета пролетіла над селом Мокра (у Рибницькому районі, Придністров'я), а потім над Косауцями (у Сорокському районі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-