По Україні вночі росіяни випустили рекордну кількість ракет С-300 – Ігнат

По Україні вночі росіяни випустили рекордну кількість ракет С-300 – Ігнат

Укрінформ
Війська рф вночі випустили по Україні рекордну кількість ракет С-300: до 35-ти по Запорізькій та Харківській областях.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає кореспондент Укрінформу.

"росіяни вночі випустили до 35 зенітних по Запорізькій та Харківській областях. Це, певно, був рекордний удар. Вони використовують цю зброю як терор. У той час, коли ми за допомогою С-300 збиваємо ворожі ракети, росія запускає їх по густонаселених містах. І що далі розташоване місце запуску цих ракет, то більш неточно вони потрапляють по потенційних цілях ворога», – зазначив Ігнат.

Читайте також: росія намагається залякати Україну та Європу запусками літаків у білорусі — Ігнат

Крім того, речник повідомив, що Україна має повне право давати відсіч та знищувати пускові установки, де б вони не були.

«Щодня наші винищувачі б’ють по цих зенітних ракетних комплексах протирадіолокаційними ракетами HARM. Але поки що цього замало, потрібна більш потужна зброя та адекватна відповідь ворогу, який тероризує мирних жителів», – сказав речник Повітряних сил.

Читайте також: Росія з ночі атакує Україну ракетами і безпілотниками

Як повідомлялося, вночі росія вкотре завдала масованого удару по території України. Атака почалася з дронів-камікадзе на східному напрямку. Ворог випустив сім Shahed-136 зі східного узбережжя Азовського моря. П’ять із них знищили сили ППО ЗСУ. Також ворог атакував ракетами типу «Калібр» з акваторії Чорного моря. Повітряні сили знищили п’ять таких ракет із шести випущених.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-