росія з ночі атакувала Україну ракетами і безпілотниками

росія з ночі атакувала Україну ракетами і безпілотниками

Оновлюється
Укрінформ
Унаслідок 14-ї масованої ракетної атаки є влучання в об’єкти енергетичної інфраструктури - на сході, півдні та заході. 

13:44

росія обстрілювала Україну сьогодні вранці з восьми літаків і трьох кораблів. Про це 10 лютого повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Повітряні сили успішно відпрацювали цього разу. Ворог з ночі почав атакувати "Шахедами", промацуючи слабкі місця ППО. Було також випущено 6 крилатих ракет "Калібр". Потім були випущені ракети  із літаків стратегічної авіації та з кораблів у Чорному морі. Три кораблі були до цього залучені, а також 8 літаків стратегічної авіації ТУ-95», - сказав речник.

13:21

У Криворізькому районі Дніпропетровської області сили Протиповітряної оборони збили 4 ракети, з них 3 - у межах міста.

Про це у Телеграмі повідомив начальник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул. 

"У периметрі Криворізького району збито 4 ворожі ракети, у тому числі 3 у межах міста. Є падіння фрагментів на територію приватного сектору", - йдеться у повідомленні.

Вілкул додав, що великих руйнувань немає, люди не постраждали.

13:00

Унаслідок чергової масованої ракетної та дронової атаки на об‘єкти енергетики зазнали пошкоджень об‘єкти генерації у шести областях, у більшості регіонів діють аварійні відключення світла. 

Про це повідомив міністр енергетики Герман Галущенко у Фейсбуці. 

«На жаль є влучання в об‘єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях. Запроваджені аварійні відключення в багатьох регіонах. Найскладніша ситуація у Запорізькій, Харківській та Хмельницькій областях», - сказав він.

12:56

Внаслідок атаки росії пошкоджено чотири теплоелектростанції ДТЕК, постраждали енергетики.

«Сьогодні, 10 лютого, внаслідок нічних та денних ворожих обстрілів постраждало чотири ТЕС ДТЕК Енерго. За попередньою інформацією, через атаку двоє працівників станцій отримали поранення. Їм оперативно надали медичну допомогу», - йдеться у повідомленні ДТЕК у Телеграмі.

Зазначається, що внаслідок обстрілу серйозно пошкоджено обладнання ТЕС. Після закінчення атаки енергетики оперативно почали ліквідацію її наслідків.

12:42

Сили ППО Одеського регіону збили 13 ракет. Про це повідомив в Телеграмі голова Одеської ОВА Максим Марченко.

12:26

Сили протиповітряної оборони збили над Києвом 10 ракет, постраждалих немає. Про це міський голова столиці Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

"За інформацією сил ППО, над Києвом збили 10 ракет. Є пошкодження електромереж. Постраждалих немає", - зазначив він.

12:22

На Харківщині кількість поранених під час ракетного удару зросла до восьми осіб. Про це повідомляє голова Харківської ОДА Олег Синєгубов.

12:13

Міністерство оборони Молдови підтвердило порушення повітряного простору Молдови ракетою вранці в п'ятницю. Про це повідомляє NewsMaker.

"Міністерство оборони спільно з відповідальними структурами країни уважно стежить за ситуацією в регіоні та рішуче засуджує порушення повітряного простору Республіки Молдова", - заявили у міністерстві.

Наголошується, що ракета пролетіла над селом Мокра (у Рибницькому районі Придністров'я), а потім над Косауцями (у Сорокському районі).

12:12

У Львівській області біля населеного пункту Кізлів впала та не розірвалася ворожа ракета, перекрили рух на автодорозі Київ — Чоп. Про це в Телеграмі написав начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

11:58

На більшості території України оголосили відбій повітряних тривог. 

11:50

У Полтавській області спрацювали сили протиповітряної оборони. Про це повідомив у Телеграмі начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін.

11:39

Сьогодні дві російські крилаті ракети «Калібр» перетнули держкордон України з Республікою Молдова і увійшли у повітряний простір Румунії. Про це головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний написав у Телеграмі.

11:23

На Харківщині внаслідок ракетного удару, завданого о десятій ранку, поранено сімох людей, двоє - у тяжкому стані. Про це повідомив у Телеграмі начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

11:07

Ворог знову атакував Запоріжжя. Після масованої ранкової атаки зафіксовано ще два прильоти. Про це в Телеграмі повідомив в.о міського голови Запоріжжя Анатолій Куртєв.

10:59

Війська рф вночі випустили по Україні рекордну кількість ракет С-300: до 35-ти по Запорізькій та Харківській областях.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі телемарафону "Єдині новини".

10:52

У Хмельницькому пролунав вибух, через що можливі перебої з електропостачанням.

Про це в Телеграмі повідомив мер Хмельницького Олександр Симчишин

10:44

У Києві уламки російської ракети пошкодили автомобіль та дах приватного будинку в Голосіївському районі.

Як передає Укрінформ, про це Київський міський голова Віталій Кличко повідомив у Телеграмі.

10:24

Унаслідок ракетної атаки, яка зараз триває, є влучення в об’єкти енергетичної інфраструктури в східному, південному та західному регіоні.

«На жаль, маємо влучання на декількох об’єктах високовольтної інфраструктури в східному та західному, південному регіонах, що призвело до перебоїв з електропостачанням у деяких областях», – йдеться у повідомленні НЕК «Укренерго» у Фейсбуці.

Зазначається, що вночі росіяни атакували енергетичну інфраструктуру дронами та ракетами, спрямовуючи їх на електростанції та об’єкти системи передачі.

10:05

У Києві та Київській області пролунали вибухи. Попередньо, працює ППО.

Про це повідомляє Київська ОВА у Телеграмі

Окрім того, про звуки вибухів повідомляють жителі різних районів столиці.

Згодом у КМВА також підтвердили роботу ППО у місті.

09:23

Повітряні сили Збройних сил України 10 лютого знищили 5 крилатих ракет “Калібр” та 5 ударних дронів Shahed-136/131, якими росіяни планували завдати ударів по містах та об’єктах критичної інфраструктури України.

Про це Повітряні сили повідомляють у Телеграмі.

Ворогом “застосовано сім дронів-камікадзе Shahed-136/131 із східного узбережжя Азовського моря та шість крилатих ракет морського базування “Калібр” – із російського фрегата у Чорному морі", - йдеться в повідомленні.

Також агресори завдали масованого удару зенітними ракетами С-300 з районів Бєлгорода (росія) і Токмака (захоплена територія Запорізької області).

По Харківській та Запорізькій областях росіяни запущено до 35 зенітних керованих ракет (С-300), які неможливо знищувати в повітрі засобами ППО.

08:17

росіяни вдарили безпілотниками по Хмельниччині — поцілили в критичну інфраструктуру

Про це в Телеграмі повідомив очільник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій.

За його словами, вночі ворог вчергове атакував Україну дронами Shahed.

“Близько 04:00 ранку відбулось влучання в об'єкт критичної інфраструктури Шепетівського району. Пожежа ліквідована”, - зазначив Гамалій.

07:50

“Дуже гучна ніч на Дніпропетровщині! Близько десятої вечора рашистські виродки запустили на область партію «Шахедів». Але наші доблесні сили ППО збили всi БпЛА! Ворог не заспокоївся і на Дніпропетровщину полетіли ракети. У Криворізькому районі є влучання в об'єкт енергетичної інфраструктури. Там серйозні руйнування”, - повідомив у Телеграмі голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За словами Лисака, поранений 46-річний працівник підприємства. Йому надали меддопомогу - лікуватиметься вдома. Тривають роботи з ліквідації наслідків атаки.

06:50

російські загарбники вночі знову атакували Запоріжжя, влаштувавши найбільший з початку повномасштабного вторгнення напад на місто.

Як повідомляє секретар міськради Анатолій Куртєв, за годину у Запоріжжі було зафіксовано 17 ворожих прильотів, передає Укрінформ.

04:30

О четвертій ранку російські окупанти завдали серію ударів по Харкову, поціливши в об’єкти критичної інфраструктури. У місті можуть бути перебої з електрикою, водо- та теплопостачанням.

Про це повідомляє міський голова Харкова Ігор Терехов.

Інформація про жертви та руйнування наразі уточнюється. За словами Терехова, окупанти атакували о четвертій ранку. На місцях вибухів працюють екстрені служби.

04:05

У більшості областей України пролунала повітряна тривога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-