Зеленський: ракети рф у повітряному просторі Молдови і Румунії - виклик НАТО і колективній безпеці

Зеленський: ракети рф у повітряному просторі Молдови і Румунії - виклик НАТО і колективній безпеці

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський розцінює порушення російськими ракетами повітряного простору Молдови та Румунії як черговий доказ того, що терор не знає меж, водночас Україна захищає Європу та весь світ.

Про це він сказав у відеозверненні, повідомляє Укрінформ.

"Кілька російських ракет пройшли повітряним простором Молдови та Румунії. Черговий доказ того, що терор не знає і ніколи не знатиме жодних меж, черговий доказ того, що захист України - це захист усієї Європи і світу, кожної країни, яка просто хоче жити. Сьогоднішні ракети – виклик НАТО, колективній безпеці. Це - терор, який можна і треба зупинити. Світ повинен зупинити", - підкреслив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що 10 лютого дві російські крилаті ракети «Калібр» перетнули держкордон України з Республікою Молдова і увійшли у повітряний простір Румунії, після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав. За його словами, ракети були запущені з акваторії Чорного моря.

Читайте також: Повітряні сили ЗСУ знищили 61 із 71 ворожої ракети

У Міноборони Молдови підтвердили порушення повітряного простору країни о 10:18 в п`ятницю. Ракета пролетіла над селом Мокрау Рибницькому районі, Придністров'я, а потім над Косауцями у Сорокському районі.

У Міноборони Румунії заявили, що російська ракета пролетіла за 35 кілометрів від кордону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-