У міноборони Румунії заявили, що російська ракета пролетіла за 35 кілометрів від кордону

У міноборони Румунії заявили, що російська ракета пролетіла за 35 кілометрів від кордону

Укрінформ
Міністерство оборони Румунії оприлюднило деталі інциденту з прольотом російської ракети біля румунського кордону в п`ятницю.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на G4Media.ro.

«Система повітряного спостереження ВПС Румунії виявила в п'ятницю, 10 лютого, повітряну ціль, запущену з Чорного моря з корабля російської федерації поблизу Кримського півострова, швидше за все, крилату ракету, яка розвернулася в повітряному просторі України, Республіки Молдова та повторно увійшла в повітряний простір України, жодного разу не перетинаючи повітряний простір Румунії», – йдеться в повідомленні румунського міністерства оборони.

Зазначається, що найближча точка траєкторії цілі до повітряного простору Румунії була зафіксована радіолокаційними системами приблизно за 35 кілометрів на північний схід від кордону.

Читайте також: Ігнат про «Калібри» над Румунією: Маємо перший випадок, коли ракети рф перетнули кордон НАТО

Румунія застосувала всі стандартні процедури з моменту виявлення цілі й до повного з’ясування ситуації, йдеться у повідомленні.

Крім того, о 10:38 два літаки МіГ-21 LanceR румунських ВПС військової служби повітряної поліції під керівництвом НАТО, які в цей час виконували навчальний політ, були перенаправлені в північну частину Румунії для додаткового реагування.

Як повідомляв Укрінформ, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний заявив, що у п'ятницю дві російські крилаті ракети «Калібр» перетнули держкордон України з Республікою Молдова і увійшли у повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав. За його словами, ракети були запущені з акваторії Чорного моря.

В міноборони Молдови підтвердили порушення повітряного простору країни о 10:18 в п`ятницю. Ракета пролетіла над селом Мокра (у Рибницькому районі, Придністров'ї), а потім над Косауцями (у Сорокському районі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-