Учасники «Рамштайну-9» дуже предметно обговорять потреби України - Пентагон

Учасники «Рамштайну-9» дуже предметно обговорять потреби України - Пентагон

Укрінформ
Дев’яте засідання Контактної групи з питань оборони України зосередиться на конкретному обговоренні нагальних потреб ЗСУ напередодні річниці повномасштабного вторгнення росії.

Так окреслив очікування від зустрічі, що відбудеться наступного тижня, речник міноборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Обговорення наступного тижня (у форматі «Рамштайн» - ред.) зосереджуватимуться на найнагальніших потребах України у сфері безпеки, особливо з урахуванням наближення річниці незаконного вторгнення росії», - сказав представник Пентагону.

Він підкреслив, що очікуються аналіз досягнутого прогресу, а також «дуже предметні» обговорення, стосовно того, що потрібно зробити для допомоги Україні в майбутньому.

Читайте також: Військове керівництво США готується вилетіти в Європу на «Рамштайн-9» – Пентагон

Водночас Райдер зауважив, що в питанні ймовірних постачань американських літаків в Україну він не має офіційних анонсів. Утім, за його словами, США продовжуватимуть тісні консультації з українцями, міжнародними союзниками й партнерами, аби визначити найактуальніші потреби у сфері безпеки.

«І ми будемо дуже наполегливо працювати з нашими союзниками й партнерами, щоб забезпечити українців такими можливостями, аби вони могли досягти успіху на полі бою», - зазначив речник оборонного відомства США.

Читайте також: У Німеччині та США стартували навчання українських військових

Райдер також підтвердив, що навчання українських військових у німецькому Графенвері триватимуть ще кілька тижнів. За його словами, американське командування готове продовжити навчання для наступних підрозділів з України.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» запланована на вівторок, 14 лютого. Очікується, що країни-партнери оголосять про кількість танків для України і терміни їх надання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-