У Німеччині та США стартували навчання українських військових

У Німеччині та США стартували навчання українських військових

Укрінформ
У Німеччині стартували розширені навчання для українських військових від американських інструкторів.

Про це АР повідомив голова об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передає Укрінформ.

Зазначається, що упродовж наступних 5-8 тижнів у Німеччині планують підготувати близько 500 українських військових.

Підготовка включає роботу з різними видами зброї та відпрацювання спільних дій і координації підрозділів різних типів – піхоти, механізованих бригад, артилерії. Навчання почнеться з теорії та роботи малими групами й згодом дійде до етапу комплексних навчань на рівні БТГ.

За словами Марка Міллі, комплексні навчання мають зіграти важливу роль у підготовці до подальших контрнаступальних дій України.

Міллі планує особисто приїхати на полігон у понеділок, щоб подивитися, як відбуваються навчання, та переконатися у відсутності розбіжностей між їх програмою і запланованими постачаннями зброї.

Навчання українських військових на американських бронетранспортерах Bradley проходитимуть на військовому полігоні у Графенвері (Баварія).

Армія США має 12 500 солдатів, дислокованих у Графенвері на північному сході Баварії та в сусідньому Вільзеку.

За даними американських військових, броньована гусенична техніка зазвичай має гармату, кулемет і бронебійні ракети. Разом з Bradley США також хочуть поставити 500 протитанкових ракет і 250 000 патронів калібру 25 мм.

Окрім цього, за даними Fox News, близько ста українських військових прибули на американську базу Форт Сілл в Оклахомі, щоб розпочати навчання на системі ППО Patriot, яку невдовзі США передадуть Україні.

Навчання системі зазвичай займає кілька місяців. Для українців цей час буде скорочено. Приблизно 100 військових, які прибули до США, – це кількість, необхідна для роботи батареї Patriot.

Читайте також: Бундесвер передасть Patriot для України зі своїх запасів

Наразі американські інструктори підготували понад 3100 українських військових, які мали працювати з певними видами озброєння - як 155-мм гаубиці та HIMARS.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-