Бундесвер передасть Patriot для України зі своїх запасів

Бундесвер передасть Patriot для України зі своїх запасів

Укрінформ
Україна отримає від Німеччини систему Patriot із запасів бундесверу, а не з числа тих, які Берлін пообіцяв своїм союзникам у Східній Європі.

Це уточнив у п’ятницю на брифінгу речник Міністерства оборони ФРН Давід Гельмбольд, передає кореспондент Укрінформу.

«Що стосується зобов’язань перед Словаччиною, то ми продовжуємо місію. Плани щодо Польщі ми також втілимо в життя. Для України було вирішено передати додаткову систему, або принаймні необхідні компоненти, із запасів бундесверу», – сказав речник, додавши, що цей крок робиться разом з американськими партнерами.

Він підкреслив важливість допомоги Україні в захисті від російських ударів з повітря. Німеччина, нагадав Гельмбольд, уже не перший місяць допомагає у цьому аспекті: ЗСУ збивають повітряні цілі ракетами Stinger, Strela (про передачу яких оголосили вже 26-27 лютого 2022 року), САУ Gepard і Panzerhaubitze 2000, РЛС Cobra та системою Iris-T. Patriot стане наступним кроком.

Речник Міноборони додав, що системи ППО Iris-T і Patriot мають різний радіус дії та інші відмінності у функціонуванні. Зокрема, Patriot складається з більшої кількості компонентів, тому важливим є те, щоби вона функціонувала в загальній системі.

Навчати управління українських бійців будуть у ФРН і в США.

Читайте також: У Польщі позитивно сприйняли згоду Німеччини передати Україні Patriot

Як повідомлялося, Берлін заявив про намір передати Варшаві три системи Patriot після падіння на території Польщі уламків ракети через масований обстріл території України військами рф.

Словаччині було передано дві системи в рамках так званого кільцевого обміну після того, як вона передала Україні системи С-300.

Фото: dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-