У Польщі позитивно сприйняли згоду Німеччини передати Україні Patriot

У Польщі позитивно сприйняли згоду Німеччини передати Україні Patriot

Укрінформ
Представники польської влади позитивно сприйняли рішення Німеччини передати Україні ЗРК Patriot, адже раніше Варшава також пропонувала це Берліну, аби захистити повітряний простір західних областей України і східної частини Польщі.

Про це написали в соцмережах глава МЗС Польщі Збігнєв Рау і міністр національної оборони країни Маріуш Блащак, передає Укрінформ.

“Я із задоволенням сприйняв рішення уряду Німеччини передати Україні систему Patriot відповідно до польської пропозиції, сформульованої наприкінці листопада минулого року. Україна, яка захищається від російської агресії, потребує нашої підтримки!”- написав Рау Твіттері.

За словами Блащака, реальністю стало те, що він пропонував у листопаді і за що його критикувала польська опозиція.

“Те, що опозиція вважала неможливим, стало реальністю. Німеччина передасть Україні пускові установки Patriot”,- написав польський міністр.

Він наголосив, що дбає про безпеку Польщі, а це рішення її "посилює”.

Читайте також: Зеленський: Матимемо ще одну батарею Patriot і потужну бронетехніку

Як передавав Укрінформ, після телефонних переговорів президента США Джо Байдена і канцлера ФРН Олафа Шольца 5 січня Німеччина вирішила передати Україні БМП Marder і батарею Patriot.

Наприкінці листопада Польща попросила Німеччину передати Україні зенітно-ракетні комплекси Patriot, які раніше Берлін пообіцяв розмістити на польсько-українському кордоні. Утім Берлін відмовився це зробити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-