Військове керівництво США готується вилетіти в Європу на «Рамштайн-9» – Пентагон

Військове керівництво США готується вилетіти в Європу на «Рамштайн-9» – Пентагон

Укрінформ
Вище військове керівництво США готується відбути на дев’яте засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», яке відбудеться в Брюсселі, а також узяти участь у міністерському засіданні НАТО.

Про це повідомив на брифінгу речник Пентагону генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Міністр оборони Остін і глава Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Міллі планують вирушити до Брюсселя наступного тижня, щоби очолити дев’яте засідання Контактної групи з питань оборони України», - сказав представник Пентагону.

Крім того, за його словами, в Брюсселі відбудеться міністерська зустріч глав оборонних відомств країн НАТО.

Читайте також: Маркарова сподівається, що Штати вирішать питання надання Україні винищувачів F-16

Райдер також повідомив про зустріч міністра оборони Ллойда Остіна з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, яка відбулася в Пентагоні в середу. За його словами, головна тема обговорень стосується «оборонної взаємодії в межах Альянсу та зусиль у сфері безпеки у відповідь на продовження російської війни проти України».

Як повідомляв Укрінформ, зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» запланована на вівторок, 14 лютого. Очікується, що країни-партнери оголосять про кількість танків для України і терміни їх надання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-