В Україні за воєнні злочини вже засуджені 25 російських військових

В Україні за воєнні злочини вже засуджені 25 російських військових

Укрінформ
В Україні за воєнні злочини вже засуджені 25 російських військових, до суду скеровані обвинувальні акти щодо ще 92 осіб.

Як передає Укрінформ, про це генпрокурор Андрій Костін повідомив під час онлайн-діалогу щодо воєнних злочинів та злочинів агресії проти України, повідомляє у Телеграмі Офіс генерального прокурора.

За словами Косіна, повномасштабне вторгнення 24 лютого 2022 року є продовженням війни, яку російська федерація веде проти України з 2014 року. Події 2014-2022 років є основою першої частини українських позовів у ЄСПЛ та Міжнародному суді ООН.

Читайте також: Відповідальність рф за воєнні злочини обговорять на саміті Ради Європи у травні

"Знищення цивільного населення України – навмисна стратегія рф. Вона включає вбивства, тортури та сексуальне насильство, які вчиняються щодо тих, хто ідентифікує себе як українець, а також депортацію дітей, обстріли критичної інфраструктури та інші воєнні злочини", - ідеться у повідомленні.

Наразі 260 російським військовим повідомлено про підозру, до суду скеровано обвинувальні акти щодо 92 і 25 засуджено. Тривають дискусії щодо формату спецтрибуналу для керівництва рф.

Читайте також: Німеччина надаватиме Україні допомогу в розслідуванні воєнних злочинів

Як повідомляв Укрінформ, Офіс генпрокурора разом з міжнародними партнерами веде розслідування злодіянь, скоєних російськими загарбниками, за трьома головними напрямками: злочин агресії, злочин геноциду та воєнні злочини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-