В ООН 22 лютого обговорять порушення прав людини через війну в Україні

В ООН 22 лютого обговорять порушення прав людини через війну в Україні

Укрінформ
Україна спільно з більш як 30 державами ініціює проведення 22 лютого в штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку заходу високого рівня, присвяченого грубим порушенням прав людини через російську війну.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це на засіданні Ради Безпеки сказав постійний представник України при ООН Сергій Кислиця.

«Наближається рік, відколи росія почала повномасштабну війну й занурила центр європейського континенту в насильство, кровопролиття і розруху. Тож у фокусі нашої уваги мають бути потреби і страждання людей», – зазначив він.

Кислиця запросив дипломатів узяти участь у заході та «зайняти рішучу позицію щодо нагальної необхідності припинення агресії рф, виведення російських військ з України і припинення величезних людських страждань» у нашій країні та за її межами.

Читайте також: Кислиця закликав Радбез ООН розглянути наслідки війни рф щодо прав людини в Україні

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок Рада Безпеки ООН провела засідання, на якому обговорила гуманітарну ситуацію в Україні, що склалася через російську війну.

24 лютого до річниці повномасштабного вторгнення росії Радбез ООН проведе дебати міністерського рівня щодо ситуації в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-