Кислиця закликав Радбез ООН розглянути наслідки війни рф щодо прав людини в Україні

Кислиця закликав Радбез ООН розглянути наслідки війни рф щодо прав людини в Україні

Укрінформ
Постійний представник України при ООН закликав членів Ради Безпеки повернутися до практики обговорення питань прав людини в РБ й організувати «в найближчі місяці, якщо не тижні», повноцінне засідання Ради для розгляду наслідків російської воєнної агресії та ситуації з правами людини в Україні.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це він заявив на засіданні Радбезу ООН, скликаному на вимогу росії для обговорення нібито утисків російської церкви в Україні. 

«Настав час примирити ці розбіжності й відновити цілісність усієї системи Організації Об'єднаних Націй, як це було задумано її засновниками», - сказав, нагадавши, що в 1970-х роках питання прав людини були зняті з порядку денного у Нью-Йорку й «перенесені в милу, затишну, сонну Женеву».

Читайте також: Кислиця порівняв представника росії в ООН з м’ясником, у якого на руках кров

За словами постпреда, настав час повернути права людини в компетенцію Радбезу й детально розглянути доповіді Генерального секретаря про ситуацію з правами людини на окупованій території України та створеної Радою ООН з прав людини незалежної міжнародної комісії з розслідування ситуації в Україні, а також  запросити Верховного комісара ООН з прав людини провести брифінг щодо його недавнього візиту в нашу країну. 

«Рада безпеки могла б отримати оновлену інформацію про воєнні злочини росії», - зауважив Кислиця.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Рада Безпеки ООН зібралася на вимогу росії для розгляду питання про нібито утиски російської церкви в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-