Столтенберг закликав країни НАТО терміново надати Україні західне важке озброєння

Столтенберг закликав країни НАТО терміново надати Україні західне важке озброєння

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що Захід повинен надати Україні більше військової допомоги та постачати важке озброєння, «і це є абсолютно терміново».

Про це передає Укрінформ із посиланням на Spiegel.

Відповідаючи на запитання, чи був Альянс розділений на вирішальному етапі війни, Столтенберг наголосив, що відколи почалася повномасштабна війна рф проти України, в Альянсі спостерігається "безпрецедентний рівень підтримки".

Читайте також: Столтенберг — про зброю для України: НАТО має допомогти здолати росію на полі бою

На запитання про те, чи буде він вітати схвалення Німеччиною оголошеного Польщею постачання танків Leopard в Україну, Столтенберг сказав: «Мій меседж полягає в тому, що союзники повинні постачати більше, постачати важче обладнання та бойові системи в Україну. І це абсолютно терміново».

Читайте також: Польща збере меншу коаліцію, якщо Німеччина не погодиться передати Україні Leopard - Моравецький

Він привітав усі заяви союзників про бойові танки для ЗСУ: «Якщо ми справді хочемо отримати рішення, за якого Україна виживає як суверенна та вільна країна, то діяти таким чином абсолютно необхідно».

Читайте також: Естонія передає Україні всі свої 155-міліметрові гаубиці

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі у форматі “Рамштайн” закликав союзників і партнерів терміново збільшити обсяги військової допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-