Столтенберг закликав союзників негайно посилити військову допомогу для України

Столтенберг закликав союзників негайно посилити військову допомогу для України

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг за підсумками зустрічі у форматі “Рамштайн” закликав союзників і партнерів терміново збільшити обсяги військової допомоги Україні.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляється на сайті НАТО.

«Генеральний секретар Столтенберг зауважив, що росія не демонструє жодних ознак підготовки до миру, навпаки, вони (росіяни – ред.) готуються до тривалої війни. При цьому генеральний секретар наголосив на терміновій необхідності наростити військову допомогу, щоб Україна змогла отримати перемогу та звільнити окуповані території», - зазначається у повідомленні.

Генсек зауважив, що, як і більшість війн, ця війна, ймовірно, завершиться за столом переговорів, але те, що відбуватиметься на таких переговорах, прямо залежить від того, що відбувається на полі бою, тому Україні має бути надано більше зброї зараз.

Столтенберг подякував міністру оборони США Ллойду Остіну за лідерство США у наданні дуже значної військової допомоги Україні. Він привітав нещодавні оголошення щодо надання такої допомоги, які були зроблені іншими членами НАТО та партнерами, включаючи Німеччину, Францію, Канаду, Данію, Нідерланди та Швецію, які висловили намір поставляти Україні засоби протиповітряного захисту, бронетранспортери та іншу броньовану техніку. Він привітав готовність Великої Британії, Франції та Польщі надати Україні основні бойові танки, а також легкі танки, та закликав інших союзників та партнерів наслідувати їх приклад.

Генеральний секретар НАТО також закликав продовжувати поставки в Україну боєприпасів та забезпечувати тренування українських військовослужбовців. В цілому, оцінюючи результати зустрічі в Рамштайні, він підкреслив, що Контактна груп надала Україні «масивний пакет бойових спроможностей», необхідних для здатності України до самооборони, і що консультації з цього приводу будуть продовжуватися.

При цьому Столтенберг наголосив також на важливості нарощування поставок в Україну нелетальних матеріалів та військового обладнання, зокрема, в рамках широкого пакету допомоги НАТО, що включає пальне, продукти харчування, медичні засоби та інші матеріали, що є необхідними в Україні.

Читайте також: В ОП вважають, що нинішній «Рамштайн» неофіційно можна назвати «бронетанковим»

Він зауважив також, що союзникам по НАТО необхідно наростити виробництво зброї та боєприпасів для швидкого поповнення оборонних запасів. У цьому зв’язку НАТО підтримує тісний контакт з підприємствами оборонної промисловості. Уточнення оборонного замовлення буде ключовою темою під час зустрічі міністрів оборони країн Альянсу у лютому поточного року, додав він.

Повідомляється також, що в Рамштайні Столтенберг провів зустріч з міністром оборони України Олексієм Резніковим та з новим міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Як повідомляв Укрінформ, на американській авіабазі «Рамштайн» у німецькій землі Рейнланд-Пфальц сьогодні, 20 січня, відбулося восьме засідання Контактної групи з питань оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-