В ОП вважають, що нинішній «Рамштайн» неофіційно можна назвати «бронетанковим»

В ОП вважають, що нинішній «Рамштайн» неофіційно можна назвати «бронетанковим»

Укрінформ
Нинішнє засідання Контактної групи з питань оборони України у Рамштайні створить нову реальність і неофіційно може називатися бронетанковим.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«На моє тверде переконання, і я впевнений, що в цьому ми всі пересвідчимось, цей «Рамштайн» створить нову реальність. Я також переконаний, що ми можемо його неофіційно назвати «бронетанковим Рамштайном», - сказав Сибіга.

Він зазначив, що у розвиток досягнутих за результатом нинішнього засідання домовленостей Україна отримає «танковий аргумент на полі бою».

«Ми чітко розуміємо, що на сьогодні практично вже сформована коаліція держав, яка готова нам передати танки «Леопард». Звичайно, є певні формальності. Звичайно, ще має бути певна політична воля, але, мені здається, що переконання в необхідності надання танків є в тих ключових гравців, від яких залежить це уже практичне втілення. Те, що вони будуть, сумнівів немає», - упевнений Сибіга.

На його думку, нині практично підходить етап, коли знімається табу на постачання озброєнь для України, у тому числі танків, важкої бронетехніки.

«І ми теж дуже сподіваємось. І сьогодні Президент під час свого виступу це озвучив, що наступний «Рамштайн" буде авіаційний», - додав заступник очільника ОП.

За словами Сибіги, міжнародні партнери розуміють, що інвестиції в безпеку України тепер передбачають мир і закінчення війни і є інвестиціями в безпеку Європейського континенту.

Читайте також: Нові поставки зброї дозволять Україні звільнити окуповані території – Столтенберг

Як повідомляв Укрінформ, на американській авіабазі «Рамштайн» у німецькій землі Рейнланд-Пфальц 20 січня відбулося восьме засідання Контактної групи з питань оборони України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-