Бундесвер міг би передати Україні 19 танків з центру навчання - ЗМІ

Бундесвер міг би передати Україні 19 танків з центру навчання - ЗМІ

Укрінформ
Міністерство оборони Німеччини має детальний перелік різноманітних моделей основних танків Leopard, які можуть бути розглянуті для доставки в Україну. 

Про це пише німецький журнал Spiegel із посиланням на свої джерела, передає Укрінформ.

Видання стверджує, що список існує вже деякий час. «Особливо придатними» видаються 19 машин. За словами військових інсайдерів, можна припустити, що Бундесвер міг би відмовитися від 19 танків моделі 2А5. Наразі вони використовуються для навчання у центрі бойової підготовки армії - імітують ворожі танки під час маневрів. 

Згідно із засекреченим списком, Бундесвер має загалом 312 танків Leopard-2 різних модифікацій, з яких 99 станом на травень минулого року перебували на техобслуговуванні та ремонті на підприємствах ВПК, один з них уже утилізований. Отже, у списку по факту 212 танків. Серед них різні моделі 2А5, 2А6, 2А7 і 22А7 V, який є найсучаснішою версією, їх станом на травень у Бундесвері було 53 одиниці. 

Читайте також: Результати «Рамштайну» дають Україні можливість захищатися, але не контрнаступати – експерт

Якщо федеральний уряд ухвалить політичне рішення передати танки, німецькі моделі Leopard-2А5 можна було б поєднати у пакет для України з моделями Leopard-2 з інших європейських країн, таких як Польща. У Польщі є танки типу 2A4, які подібні до моделі 2А5 і можуть бути модернізовані промисловістю. 

Втім зібрати такий пакет технічно непросто, зазначає автор. Більшість танків Leopard-2 в Європі оснащені гідравлічним керуванням вежі, тоді як моделі Бундесверу мають електричне керування. Для доставки в Україну, погоджуються військові, однорідний автопарк був би перевагою, оскільки в іншому випадку ремонт і технічне обслуговування були б ще більш складними. 

Читайте також: Британія виступає за міжнародну угоду про надання Україні німецьких танків

Як повідомлялося, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус за результатами засідання Контактної групи з підтримки України у Рамштайні минулої п’ятниці заявив, що хоче перевірити, які танки Leopard Бундесвер може передати Україні на випадок, якщо рішення буде ухвалено. У самому Рамштайні згоди щодо цього між партнерами досягнуто не було.

Фото: R1234 Ralph Zwilling/Tank-Masters.de/picture alliance

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-