Британія виступає за міжнародну угоду про надання Україні німецьких танків

Британія виступає за міжнародну угоду про надання Україні німецьких танків

Укрінформ
Британія підтримує укладення міжнародної угоди про надання Україні танків німецького виробництва, передача яких потребує згоди Німеччини.

 Як повідомляє Reuters, про це заявив британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі, передає Укрінформ.

«Британія хоче міжнародної угоди про надання Україні танків німецького виробництва, які, за словами Києва, потрібні йому в боротьбі з росією, але для передачі яких потрібна згода Німеччини», - сказав Клеверлі.

Він наголосив, що хотів би, аби українці були озброєні такою технікою, як Leopard 2, а також артилерійськими системами, наданими Британією та іншими країнами НАТО.

Британський міністр запевнив, що продовжуватиме переговори з союзниками й партнерами по Альянсу, щоб сприяти передачі Україні найкращого військового обладнання й допомогти їй захиститися від жорстокого російського вторгнення.

Читайте також: Передача Україні танків Leopard 2: у Польщі пояснили нестандартність своїх дій

Відповідаючи на запитання, чи достатньо Німеччина робить для підтримки України, Клеверлі сказав, що хотів би щоб у допомозі Україні «всі йшли так далеко, як могли, але кожна країна підтримуватиме Україну так, як їй найбільше підходить».

Читайте також: Речник Білого дому пояснив позицію Німеччини щодо танків Leopard

Як повідомляв Укрінформ, керівники оборонних відомств понад 50 держав світу 20 січня під час восьмого засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» не дійшли згоди щодо постачання танків Leopard. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що рішення щодо цього може бути ухвалено найближчим часом.

Натомість уряд Великої Британії ухвалив надати Україні танкову роту основних бойових танків Challenger 2 – чотири негайно та вісім трохи згодом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-