Результати «Рамштайну» дають Україні можливість захищатися, але не контрнаступати – експерт

Результати «Рамштайну» дають Україні можливість захищатися, але не контрнаступати – експерт

Укрінформ
Результати восьмого засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" надають державі можливість триматися, добре захищатися, але не забезпечують контрнаступу української армії.

Таку думку директор аналітичної організації "Центр досліджень армії, конверсії та роззброєння" Валентин Бадрак висловив у коментарі Укрінформу.

На його переконання, західні партнери цілком усвідомлюють нову небезпеку для України, яка пов‘язана з підготовкою російської федерації до ймовірного нового наступу. "Вони це усвідомлюють, тому дуже швидко і дуже потужно почали формувати нові пакети військово-технічної допомоги", – підкреслив військовий експерт.

Читайте також: Моравецький: Україна і Європа переможуть у війні навіть без Німеччини

Зокрема, Бадрак зауважив, що Сполучені Штати Америки та багато інших країн світу активно сприяють покращенню оборонного потенціалу України. За його словами, Америка виступає лідером у питанні постачання озброєння Українській державі, на якого орієнтуються інші партнери, що іноді може створювати додаткові перешкоди. 

Водночас експерт висловив думку, що "головна проблема полягає в тому, що, чим ближче ми наближаємося до кінця путінського режиму, тим більше на заході бояться цього наближення". У цьому контексті Бадрак зауважив, що наразі Велика Британія – це єдина країна, яка офіційно заявила, що хоче поразки путінського режиму. 

Читайте також: Україна задоволена результатами «Рамштайну» - Резніков

"Велика Британія не тільки розблокувала нову опцію – постачання танків, погодивши надання Україні 14 новітніх танків Challenger 2, а ще зробила велику річ. Зокрема, начальник Генерального штабу Великої Британії Патрік Сандерс офіційно зазначив, що допомога Україні послаблює британські війська, але поразка росії зробить нас безпечнішими. Тобто Велика Британія першою заявила, що хоче поразки путінського режиму. Це означає, що Британія хоче зміни, відсторонення, знищення путінського режиму і зміни політичного ладу в росії. Цього поки що не хочуть у Вашингтоні, Парижі та, очевидно, Берліні", – сказав він.

На його переконання, через це Україна не отримала дуже важливого озброєння. Ідеться не лише про танки Leopard, а й про ракети дальністю до 300 км для Himars, ударні безпілотники, наприклад, MQ-1C Grey Eagle.

Підсумовуючи, Бадрак сказав: "Черговий "Рамштайн" надав нам можливість триматися, надав можливість добре захищатися, але не забезпечив наступу. Наступ українських військ для деокупації територій України залишається дуже ризикованим".

Читайте також: Речник Білого дому пояснив позицію Німеччини щодо танків Leopard

Як повідомляв Укрінформ, керівники оборонних відомств понад 50 держав світу під час восьмого засідання Контактної групи з питань оборони України у німецькому Рамштайні не дійшли згоди щодо постачання танків Leopard. Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що рішення щодо цього може бути ухвалено найближчим часом, однак урядовець не відповів, яким воно буде.

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що задоволений результатами останнього засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-