Україна задоволена результатами «Рамштайну» - Резніков

Україна задоволена результатами «Рамштайну» - Резніков

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков висловив задоволення результатами останнього засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», яке пройшло напередодні в Німеччині.

Про це передає Укрінформ із посиланням на інтерв’ю міністра українській службі «Голосу Америки».

«Я дуже задоволений і дуже дякую Ллойду Остіну та Марку Міллі, команді, яка організувала «Рамштайн», і приймаючій стороні, Німеччині, та новому міністру, пану Борису. Ключові слова, які були важливими, це єдність, своєчасність, негайність надання допомоги, створення спроможності ЗСУ, сектору безпеки і оборони, продовжувати контрнаступальні операції зі звільнення окупованих територій», - сказав Резніков.

Він додав, що крім оприлюдненої інформації про військову допомогу Україні, «деякі пакети були озвучені за закритими дверима».

За словами міністра, на засіданні Контактної групи значну увагу приділили посиленню протиповітряної оборони.

«Це питання серйозно розвивається і ми говорили на «Рамштайні» не лише про Patriot, а й про інші системи. Мова йде про системи короткого, середнього і дальнього радіусу дії, і так само по висоті», - заявив Резніков.

Читайте також: «Рамштайн-8»: Україну готують до потужного контрнаступу

Він наголосив, що завданням України є збереження ініціативи на полі бою.

«Всі розуміють, що для опанування складної нової техніки потрібен час, але українські військовослужбовці, захисники і захисниці, вже продемонстрували, що вони швидко опановують сучасні складні системи, від артилерії до UAV (безпілотників - ред.)», - сказав міністр.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю 20 січня відбулося восьме засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн», після якого міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що результати зустрічі підтвердили рішучість усіх учасників відповісти на «вирішальний виклик» десятиліття, а також готовність до подальшої допомоги Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-