Блінкен: Найшвидший шлях до завершення війни – посилення України

Блінкен: Найшвидший шлях до завершення війни – посилення України

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що реальне посилення можливостей України на полі бою суттєво пришвидшить момент завершення війни та готовність росії домовлятися про мир.

Про це він заявив у вівторок під час спільної пресконференції з главою МЗС Великої Британії, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Найшвидший шлях досягти стійкого завершення цієї війни, дійти до дипломатії, до переговорів – це посилити Україну на полі бою. Це саме те, що ми робимо», - зауважив Блінкен.

Читайте також: росія продовжує звертатися до Ірану та КНДР через брак власних ракет – заступниця Блінкена

Він підкреслив, що США разом із союзниками й партнерами забезпечують Україну всім необхідним, аби вона добилася успіху в протистоянні агресії рф.

Глава Держдепу також зазначив, що росіяни поширюють хибні наративи про начебто готовність до переговорів про мир та зацікавленість у дипломатії.

«Це, звісно, не є правдою», - зауважив держсекретар США.

Читайте також: У Держдепі США сумніваються, що путін зможе швидко підготувати 500 тисяч мобілізованих

У цьому зв’язку він нагадав недавні заяви путіна в його розмові з президентом Туреччини Ердоганом, що росія вестиме переговори з Україною лише тоді, коли там приймуть «нові реалії» щодо захоплених рф територій.

Тож, за словами Блінкена, тут немає про що вести переговори.

Як повідомляв Укрінформ, на початку січня Сполучені Штати виділили Україні новий пакет підтримки у сфері оборони на суму понад $3 мільярдів. Про масштабну військову допомогу оголосила і Велика Британія. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-