росія продовжує звертатися до Ірану та КНДР через брак власних ракет – заступниця Блінкена

росія продовжує звертатися до Ірану та КНДР через брак власних ракет – заступниця Блінкена

Укрінформ
Сполучені Штати очікують на поглиблення відносин рф з Іраном і Північною Кореєю, до яких москва продовжує звертатися через дефіцит власних ракет та БПЛА.

Про це заявили заступниця державного секретаря США Венді Шерман та заступник міністра оборони з політичних питань Колін Кал під час спілкування з журналістами в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Заступник міністра оборони США підкреслив, що росія продовжує звертатися до Ірану, Північної Кореї, тому що зазнає справжнього дефіциту у власних ракетних спроможностях та БПЛА. Він відзначив, що очікує продовження таких кроків рф.

«Відверто кажучи, це сигнал розпачу росії, що вони звертаються до Ірану та Північної Кореї. Щодо авіації, я думаю, що ми маємо очікувати, що Іран та росія поглиблюватимуть свої відносини, знову ж таки, через те, що росія все більше покладатиметься на допомогу інших держав, аби отримати озброєння, якого їм не вистачає», - сказав Колін Кал.

Заступниця держсекретаря Венді Шерман додала у свою чергу, що США занепокоєні російсько-іранськими стосунками та спостерігатимуть за всім, що росія робить стосовно власного виробництва ракет, і буде накладати санкції.

Читайте також: Заступниця держсекретаря США: путін вирішив тиснути далі, ми будемо тиснути також

Заступник радника президента США з питань національної безпеки Джонатан Файнер зауважив, що підхід Штатів ґрунтується не лише на санкціях, але й на заходах із контролю експорту, які вони накладали на російську економіку і на російську оборонну промисловість саме для того, щоб обмежити та стримати можливість росії погрожувати не лише Україні, але й іншим сусідам.

Як повідомляв Укрінформ, в Україну з візитом прибула заступниця державного секретаря США Венді Шерман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-