Фундація першої леді починає проєкт із забезпечення житлом прийомних родин - Зеленська

Фундація першої леді починає проєкт із забезпечення житлом прийомних родин - Зеленська

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська анонсувала початок реалізації нового проєкту своєї Фундації - забезпечення житлом будинків сімейного типу.

Про це вона зазначила під час виступу на дискусійній панелі в Українському домі у швейцарському Давосі, повідомляє Укрінформ.

"Наразі ми розробляємо проєкт, який пов'язаний із дітьми, у першу чергу, - це підтримка дитячих будинків сімейного типу. Річ у тому, що в країні досі існують інституційні форми виховання, від яких ми маємо відмовлятися на шляху до Євросоюзу", - сказала перша леді.

Читайте також: Зеленська у Давосі обговорила відбудову України з представниками Швейцарії

Вона підкреслила, що це дуже складний і довгий шлях, але дитина має виховуватися в родині або в умовах, які наближені до родини.

"Ми на зв'язку зараз із такими родинами, у них у середньому по 10 дітей на вихованні. Їм зараз важко. Половина з них переміщена усередині країни - вони втікали з окупованих територій на спокійніші, але в них немає зараз власного житла тощо. Тому зараз ми ініціюємо проєкт, щоб забезпечити вже існуючі родини достойним житлом і також щоби будувати будинки для таких родин, які будуть створюватися", - проінформувала Зеленська.

Читайте також: Олена Зеленська у Давосі зустрілася з президенткою Єврокомісії

Вона нагадала, що вже 1200 українців почали заявки і пройшли необхідне навчання для того, щоб усиновити дитину, додавши, що подібне навчання можна проходити і для того, щоб створити дитячі будинки сімейного типу.

Дружина Президента прагне таку форму виховання дітей зробити популярною.

"Зараз багато наших сиротинців евакуйовано за кордон. Чесно кажучи, ми не хочемо знову їх у такій формі сиротинців повертати потім в Україну. Ми хочемо, щоб ці діти повернулися вже в інші форми виховання. У нас зростає кількість сиріт через війну. Усім цим дітям потрібна родина", - наголосила вона.

Читайте також: За п’ять місяців зі східних і південних областей евакуювали майже 334 тисяч людей

Зеленська відзначила, що зараз потрібно консолідувати як політичні, так і фінансові зусилля, щоб підтримати альтернативні форми виховання дітей.

Вона розповіла, що в Давосі під час Всесвітнього економічного форуму шукає партнерів, які б могли надати фінансову допомогу, а також допомогу в будівництві.

"Нам потрібні будинки, які будуть енергонезалежні, у яких буде укриття, тому що в нинішніх умовах України інакше неможливо, які можна буде швидко збирати і будувати", - пояснила перша леді.

Відтак дружина Президента розраховує на допомогу будівельних і дизайнерських компаній.

Нагадаємо: від початку повномасштабного вторгнення війська російської федерації вбили в Україні 456 дітей, ще 897 – дістали поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-