Зеленська у Давосі обговорила відбудову України з представниками Швейцарії

Зеленська у Давосі обговорила відбудову України з представниками Швейцарії

Укрінформ
Перша леді Олена Зеленська зустрілася з президентом Швейцарської Конфедерації Аленом Берсе та головою Департаменту закордонних справ Швейцарії Ігнаціо Кассісом у межах форуму в Давосі.

Про це вона повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

“Під час розмови з… Кассісом привітала з першим в історії країни непостійним членством у РБ ООН. Сподіваюсь, що дворічне перебування дружньої Швейцарії у складі Радбезу сприятиме підтримці нашої держави. Детально обговорили з паном Кассісом участь та лідерство Швейцарії у відбудові України”, - зазначила вона.

Водночас перша леді висловила переконання, що українсько-швейцарська співпраця надалі зростатиме. Зокрема, під час зустрічі з президентом Швейцарії, Зеленська подякувала за вже надану Україні підтримку.

Вона підкреслила, що саме у швейцарському Лугано торік відбулася Конференція з відновлення України. Також країна підтримала український проєкт резолюції ГА ООН щодо відшкодування збитків за агресію росії й санкційні заходи ЄС проти Росії, заради чого навіть реформувала власну політику нейтральності.

Читайте також: Зеленський обговорив зі Штайнмаєром нарощування оборонної підтримки України

“Зараз у Швейцарії заблоковано російських активів на 7,5 млрд швейцарських франків”, - підкреслила перша леді.

Вона нагадала, що 72 369 громадян України отримали статус тимчасового захисту у Швейцарії. Водночас саме у цій країні проживають діти з трьох українських дитячих будинків: Кам’янського спеціалізованого будинку дитини, Краматорського центру соціально-психологічної реабілітації дітей і Маріупольського центру соціальної підтримки дітей та сімей «Крила надії».

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента Олена Зеленська обговорила з Президенткою Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн питання допомоги з житлом для прийомних родин в Україні.

Фото: Telegram/Олена Зеленська

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-