Зеленський обговорив зі Штайнмаєром нарощування оборонної підтримки України

Зеленський обговорив зі Штайнмаєром нарощування оборонної підтримки України

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський обговорив із федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром необхідність нарощування оборонної підтримки України й реалізацію української формули миру.

Як передає Укрінформ, про це Зеленський повідомив у Телеграмі.

"Україна цінує ухвалені вже на початку цього року важливі оборонні рішення керівництва Німеччини, а також вагому підтримку в гуманітарній, фінансовій та оборонній сферах із самого початку повномасштабного вторгнення росії. Під час зустрічі у форматі відеоконференції з федеральним президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром обговорили ситуацію на фронті, необхідність нарощування оборонної підтримки України, дипломатичний процес реалізації української формули миру", - зазначив він.

Читайте також: Віцепрем’єр Німеччини — про передачу танків Україні: Рішення має бути ухвалене швидко

Зеленський подякував Німеччині за всебічну допомогу українцям, зокрема за військову та фінансову. Окремо Президент висловив вдячність громадянам Німеччини за прихисток українців у цей важкий період.

Як додали в пресслужбі Офісу Президента, перемовини відбулися в день 31-ї річниці встановлення між країнами дипломатичних відносин.

За даними ОП, під час зустрічі зі Штайнмаєром Зеленський також відзначив важливість нових оборонних рішень, ухвалених керівництвом Федеративної Республіки Німеччина на початку цього року, а також високо оцінив вагому підтримку України з боку ФРН у гуманітарній, фінансовій й оборонній сферах із самого початку повномасштабного вторгнення росії.

Лідери рішуче засудили російський ракетний і дроновий терор проти мирного населення та руйнування критичної інфраструктури в Україні. У цьому зв’язку Зеленський відзначив допомогу Німеччини в посиленні української протиповітряної оборони системою IRIS-T, яка дуже добре показала себе в захисті неба та порятунку людей, а також рішення про надання Україні зенітних ракетних комплексів Patriot і бойових машин піхоти Marder.

Президент України відзначив надзвичайну важливість допомоги з боку партнерів для стабілізації роботи української енергосистеми, а також високо оцінив допомогу ФРН по лінії міжрегіональної і міжміської взаємодії.

«Наш патронат над українсько-німецькою мережею муніципалітетів дає свої результати. Бачимо це з обсягів взаємодії між містами наших держав», - зауважив він.

Читайте також: Перемоги потребує і Україна, і Німеччина — посолка Фельдгузен

Окремо Зеленський подякував німецькій стороні за рішення Бундестагу про визнання Голодомору геноцидом українського народу.

Лідери висловили сподівання на якнайшвидше повернення миру на українську землю.

«Ми маємо спільно наближати цей момент. І я думаю, що в нас є всі шанси цього року отримати довгоочікуваний мир і перемогу здорового глузду над агресією», – наголосив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, Німеччина і Велика Британія продовжуватимуть підтримувати Україну в її боротьбі проти російської агресії, зокрема зброєю, постійно адаптуючи допомогу під потреби Києва.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-