Перемоги потребує і Україна, і Німеччина — посолка Фельдгузен

Перемоги потребує і Україна, і Німеччина — посолка Фельдгузен

Укрінформ
Посолка ФРН в Україні Анка Фельдгузен заявила, що перемоги у війні з росією наразі потребує і Україна, і Німеччина, і висловила переконання щодо її здобуття.

Про це вона сказала у спільному з послом України в Німеччині Олексієм Макеєвим відеозверненні з нагоди 31-ї річниці встановлення двосторонніх дипломатичних відносин, передає Укрінформ.

«Перемоги наразі потребує і Україна, і Німеччина, яка не лише надає гуманітарну, військову та економічну підтримку, а й серцем і душею завжди з Україною. Ми дякуємо українському народу, який кожного дня виборює свою свободу та стоїть на захисті свободи та демократії в Європі. Віримо, що дипломатія серед тих рушійних сил, які наблизять ці сподівання. Разом ми досягнемо цих цілей, разом ми переможемо», - заявила німецький дипломат.

Читайте також: МЗС Литви: Єдиний спосіб закінчити війну - надати Україні більше зброї

Своєю чергою посол України у ФРН Олексій Макеєв зазначив, що 31 рік тому наші країни мали на меті розширити та поглибити двостороннє партнерство.

«Метою нашого сьогоднішнього партнерства є відновлення миру в Європі. Тому ми повинні виграти цю війну разом», - акцентував дипломат.

Він також висловив упевненість, що Україна і ФРН разом досягнуть цієї мети, і подякував Німеччині за підтримку.

За даними уряду ФРН, протягом минулого року Німеччина надала допомогу Україні загалом на 12 млрд євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-