За п’ять місяців зі східних і південних областей евакуювали майже 334 тисяч людей

За п’ять місяців зі східних і південних областей евакуювали майже 334 тисяч людей

Відео
Укрінформ
Упродовж п'яти місяців із Миколаївщини, Запоріжжя, Донеччини, Харківщини і Херсонщини евакуювалися близько 334 тис. осіб, серед яких 78 тис. дітей.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко на брифінгу, передає Укрінформ.

"Загалом за 5 місяців з території п’яти областей евакуйовано майже 334 тис. осіб, з них 78 тис. дітей, 8 676 людей з інвалідністю", - сказав він.

Тимошенко уточнив, що найбільша кількість евакуйованих з Миколаївської області – 193 тис., із них 50 тис. дітей та 3081 особа з інвалідністю; із Запорізької області – 48 700, з яких 12 909 дітей та 2 тис. осіб з інвалідністю.

Також, за його словами, з Донецької області евакуювали понад 35 тис. мешканців, Херсонської та Харківської - понад 31 тис. та 25 тис. людей відповідно.

Читайте також: Український прапор повернеться і в Донецький аеропорт, і в Донецьк - Зеленський

При цьому він додав, що за останні чотири дні з Херсонщини евакуювали 277 осіб.

Водночас заступник керівника ОП поінформував, що найбільша кількість місць для довготривалого перебування евакуйованих осіб залишається в Рівненській, Хмельницькій, Житомирській, Закарпатській, Одеській, Полтавській, Кіровоградській та Волинській областях.

Як повідомлялося, в Україні офіційно зареєстровано 4 867 106 ВПО, а за міжнародними оцінками кількість внутрішніх переселенців перевищує 7 мільйонів громадян.

Фото: Донецька ОВА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-