До Іспанії на навчання прибули 225 українських військових

До Іспанії на навчання прибули 225 українських військових

Укрінформ
Іспанія прийняла понад 200 українських новобранців, яких упродовж двох місяців навчатимуть базових навичок сучасного бою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише CNN із посиланням на заяву міноборони Іспанії.

Зазначається, що серед групи українських військовослужбовців прилетіло також 20 досвідчених захисників, які опановуватимуть новітню систему протиповітряної оборони.

“До Іспанії на авіабазу поблизу Мадрида в четвер прибуває 225 українських військових, серед яких 20 осіб, які навчатимуться використовувати системи протиповітряної оборони HAWK”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: Повітряні сили потребують переоснащення сучасними ЗРК трьох класів - Забродський

CNN нагадує, що Іспанія передасть Україні шість таких систем.

“Інші військовослужбовці, більшість з яких - українські цивільні без попереднього військового досвіду, пройдуть базовий навчальний курс. Він включатиме курс із надання медичної допомоги пораненим у бою та протидію саморобним вибуховим пристроям”, - зауважує агентство.

Читайте також: Україна сподівається отримати від Іспанії передусім ЗРК Hawk – Резніков

Навчальний курс проводитиметься у Толедо, що в годині їзди від Мадрида, й розроблений для одночасного перебування 400 українських військових, які змінюватимуться по ротації кожні два місяці. Навчання проводиться у рамках місії військової допомоги ЄС Україні.

CNN додає, що сьогодні до Толедо прибуває вже друга група українських військових. У листопаді та грудні Іспанія уже прийняла 64 військовослужбовців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-