Україна сподівається отримати від Іспанії передусім ЗРК Hawk – Резніков

Україна сподівається отримати від Іспанії передусім ЗРК Hawk – Резніков

Укрінформ
Україна сподівається отримати у наступному пакеті допомоги від Іспанії передусім зенітно-ракетні комплекси середньої дальності Hawk, оскільки посилення спроможностей ППО залишається ключовим пріоритетом.

Про це заявив кореспондентові Укрінформу міністр оборони Олексій Резніков, який провів в Одесі спільний з міністром оборони Іспанії Маргаритою Роблес брифінг.

«Ми вели сьогодні з моєю колегою Маргаритою Роблес перемовини щодо продовження різнобічної допомоги Україні. Передусім ми зацікавлені в отриманні від Іспанії засобів протиповітряної оборони, зокрема зенітно-ракетних комплексів Hawk», - зазначив Резніков.

Читайте також: Україна готова прийняти німецькі ЗРК Patriot, які пропонуються Польщі – Кулеба

За його словами, Іспанія першою зголосилася надати Україні цю сучасну зброю. «І ми зараз розвиваємо цю програму за участю ще деяких країн-партнерів. Ключовий пріоритет для нас – посилення спроможностей ППО», - наголосив міністр.

Він додав, що очікує також допомоги з боку французького та італійського урядів у посиленні спроможностей ППО. Йдеться передусім про проєкт «САНТ».

«І я вірю, що так і буде, найближчим часом таку підтримку одержимо», - підсумував глава оборонного відомства.

Читайте також: США не бачать ознак, що росія планує припинити ракетні атаки по Україні – Білий дім

Як повідомлялося, 1 грудня глави оборонних відомств України та Іспанії обговорили деталі наступного пакета допомоги ЗСУ з боку Іспанії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-