США не бачать ознак, що росія планує припинити ракетні атаки по Україні – Білий дім

США не бачать ознак, що росія планує припинити ракетні атаки по Україні – Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати констатують високу вірогідність того, що росія продовжуватиме наносити ракетні удари по українській цивільній інфраструктурі у ближчій перспективі, однак динаміка боїв на фронті в Україні послабиться впродовж зимових місяців.

Таку оцінку висловив у середу під час телефонного пресбрифінгу координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, росіяни не демонструють жодних ознак, що вони збираються припинити або зменшити свої атаки по цивільній інфраструктурі (в Україні – ред.), які вони проводять впродовж останніх кількох тижнів»,- зауважив представник Білого дому.

Позаяк, за його словами, в США бачать ознаки, що росіяни налаштовані продовжувати це.

Читайте також: росія тримає у Чорному морі дев’ять кораблів, зокрема один носій «Калібрів»

У цьому зв’язку Кірбі підкреслив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами мають намір продовжувати надсилати допомогу в Україну з метою відновлення постраждалої критичної інфраструктури. Крім того, фокус США зосереджений на забезпеченні України засобами ППО, а також зимовим екіпіруванням для військових ЗСУ.

Тим часом, за оцінкою Білого дому, інтенсивність боїв на фронті в Україні зменшиться впродовж зимових місяців.

«Ми звісно, очікуємо, що впродовж зими наземні операції зокрема, а також повітряні операції будуть ускладнені»,- зазначив Кірбі, пославшись на погодні умови, які обмежують простір для маневрів.

Читайте також: «Загрози за графіком»: військова адміністрація звернулася до киян щодо ракетних ударів рф

Водночас, за його словами, «це не означає, що, на нашу думку, все просто стане – ми абсолютно вважаємо, що військові операції продовжуватимуться у зимові місяці».

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати разом із союзниками по НАТО та партнерами по G7 вже надали Україні зброї на $40 мільярдів. Водночас, вони мають намір нарощувати обсяги допомоги Україні, щоб позбавити путіна можливості тримати у заручниках решту світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-