Пентагон підтримує ініціативи союзників надати Україні танки

Пентагон підтримує ініціативи союзників надати Україні танки

Укрінформ
Сполучені Штати підтримують ініціативи союзників і партнерів надати Україні важке озброєння, включно з танками, однак для цього потрібно також забезпечити навчання воїнів ЗСУ та базу для ремонту й обслуговування техніки.

Про це у четвер під час брифінгу в Пентагоні заявив речник Міністерства оборони США генерал Патрік Райдер, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми абсолютно підтримуємо будь-які типи оборонних спроможностей, які наші міжнародні союзники й партнери можуть надати Україні, включно з танками», - зауважив Райдер.

Читайте також: Фінляндія може передати Україні частину своїх танків Leopard

Однак, за його словами, одним з основних чинників, який враховується при цьому, є забезпечення можливостей для тренування українців, а також обслуговування такого озброєння. У цьому зв’язку він підкреслив: «Ми продовжимо розглядати всі варіанти, коли йдеться про можливості, які ми надаємо Україні».

Представник Пентагону висловив переконання, що це питання обговорюватиметься на зустрічі Контактної групи з питань оборони України в німецькому Рамштайні 20 січня. Водночас, за його словами, увага учасників засідання буде зосереджена також на протиповітряній обороні Україні та постачання їй боєприпасів.

Читайте також: Польща тиснутиме на інші країни ЄС у питанні передачі Україні танків Leopard

Крім того, Райдер повідомив, що зараз відбувається підготовка для проведення навчань підрозділів ЗСУ на БМП Bradley, які будуть передані Україні в межах останнього масштабного пакета оборонної допомоги від США.

«Ці бойові машини будуть поставлені спочатку в Німеччину, де українці зможуть пройти тренування на них в рамках загальновійськових та спільних маневрових навчань», - уточнив речник Пентагону.

Він зазначив, що ці навчання мають розпочатися наступного тижня в Німеччині.

Читайте також: Віцеканцлер ФРН просить свій уряд не заважати Польщі у постачанні танків Україні

Як повідомляв Укрінформ, 11 січня Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що Польща передасть Україні роту німецьких важких танків Leopard. Пізніше президент Фінляндії Саулі Ніїністе висловив готовність також відправити в Україну танки Leopard за певних умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-