Віцеканцлер ФРН просить свій уряд не заважати Польщі у постачанні танків Україні

Віцеканцлер ФРН просить свій уряд не заважати Польщі у постачанні танків Україні

Укрінформ
Міністр економіки, віцеканцлер ФРН Роберт Габек вважає неприпустимим зрив поставки в Україну бойових танків Leopard із Польщі через відмову Німеччини як виробника танків надати дозвіл.

Про це «зелений» політик заявив у четвер у Берліні, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми приймаємо наше рішення в альянсі з іншими партнерами. Але є різниця між прийняттям рішення для себе та запобіганням рішенням інших. Відповідно Німеччина не повинна ставати на заваді іншим країнам, які ухвалюють рішення про підтримку України, незалежно від того, яке рішення прийме Німеччина», - заявив Габек.

Читайте також: Польща тиснутиме на інші країни ЄС у питанні передачі Україні танків Leopard

Він уже певний час говорить про те, що не виключає, що й Німеччина може згодом прийти до рішення передати Україні бойові танки. Втім, уряд на чолі зі соціал-демократом Олафом Шольцом досі відкидає ідею передачі наступального озброєння.

Тим часом міністр оборони Крістіне Ламбрехт під час відвідання 12 січня танкового полігону в Саксонії заявила, що федеральний уряд поки не отримував офіційних заявок від партнерів щодо танків.

«Немає жодних запитів від Польщі чи інших країн на цю поставку», - сказала соціал-демократка.

Читайте також: Фінляндія може передати Україні частину своїх танків Leopard

Як повідомлялось, Польща оголосила у середу, що планує передати Україні бойові танки Leopard. Оскільки вони збираються в Німеччині, для подальшого експорту потрібен дозвіл федерального уряду ФРН.

Опозиція і навіть партії урядової коаліції ФРН – «Зелені» та ліберали – тиснуть на канцлера, щоби він прийняв рішення щодо танків і долучився до низки інших країн, які готові їх передати.

Читайте також: На нас чекає новина не лише про поставку танків, а ще багато чого цікавого - Данілов

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю німецькому виданню висловив упевненість, що Берлін рано чи пізно почне надавати Україні бойові танки та закликав не зволікати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-