кремль планує створити 20 нових дивізій та збільшити армію до 1,5 мільйона – Генштаб

кремль планує створити 20 нових дивізій та збільшити армію до 1,5 мільйона – Генштаб

Укрінформ
Для реалізації своїх загарбницьких планів щодо України кремль планує створити 20 нових дивізій та збільшити чисельність зс рф до 1,5 млн осіб.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

«Для реалізації своїх загарбницьких планів російським командуванням анонсовано масштабні заході з реформування збройних сил, зокрема, збільшення загальної чисельності до 1,5 млн осіб та формування щонайменше 20 нових дивізій. Зазначені плани свідчать про плани кремля включитись в довготривале протистояння та підготовку до ведення масштабний бойових дій», - сказав Громов.

Він зазначив, що для реалізації таких планів російському керівництву знадобиться значний час та фінансово-економічні ресурси.

Читайте також: Мобілізованих із полігонів білорусі та росії переміщують у зону бойових дій та прикордонні райони

Водночас, за словами генерала, втрати ворога в особовому складі, озброєнні та військовій техніці, дія міжнародних санкцій, а також аналіз формування з’єднань та військових частин країни-агресора у попередні періоди, викликає сумнів, що заплановані штатні заходи ворогом будуть завершені у визначений термін.

Як повідомляв Укрінформ, керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що російське керівництво ухвалило рішення про початок нової хвилі мобілізації з 5 січня через великі втрати на фронті. Крім того, Головне управління розвідки поінформувало, що росія має намір мобілізувати до 500 тис. резервістів у січні на додаток до 300 тис., які були призвані в жовтні. Також напередодні повідомлялось, що влада російської федерації з 9 січня обмежила виїзд з країни військовозобов’язаним, в тому числі обмежено придатним до служби чоловікам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-