Влада рф обмежила виїзд із країни військовозобов’язаним – розвідка

Влада рф обмежила виїзд із країни військовозобов’язаним – розвідка

Укрінформ
Влада російської федерації з 9 січня обмежила виїзд із країни військовозобов’язаним, у тому числі обмежено придатним до служби чоловікам.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба ГУР МО.

«З 9 січня 2023 з 00 годин 00 хвилин прикордонним управлінням фсб росії забезпечити обмеження виїзду за межі території російської федерації громадян, які мають висновок про готовність до воєнної служби з категорій «А», «Б» і «В», - йдеться в тексті наказу фсб, який був надіслалий до всіх прикордонних управлінь країни.

Для виїзду зазначених категорій громадян буде закрито можливість виїзду в усіх пунктах пропуску на всіх напрямках. При цьому, як випливає з тексту наказу, виїзд заборонять також громадянам категорії «В», тобто обмежено придатним до військової служби. Призовників, які відносяться до цієї категорії, звільняють від призову в мирний час, звільняють від військових зборів та зараховують до запасу.

Читайте також: Уряд рф планує фінансувати війну проти України коштом держкомпаній – ЗМІ

В пресслужбі ГУР МО нагадали, що вже повідомляли про підготовку в рф нової хвилі мобілізації, під час якої акцент робитиметься на кількості, а не на якості мобілізованих осіб та наданої їм техніки. На екіпірування та первинну підготовку «поповнення» знадобиться близько двох місяців, повідомили в управлінні розвідки.

Як повідомляв Укрінформ, представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Черняк відзначив, що чергова мобілізація у росії не завадить ЗСУ проводити наступальні операції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-