Сенатор США після візиту до Києва: Військова допомога використовується за призначенням

Сенатор США після візиту до Києва: Військова допомога використовується за призначенням

Укрінформ
Сенатор Ангус Кінг, який разом із головою Комітету Сенату США зі збройних сил демократом Джеком Рідом відвідав Київ, відзначив рівень аудиту використання військової допомоги, наданої Україні Сполученими Штатами.

Про це повідомляє Голос Америки, передає Укрінформ.

За словами Кінга, головним питанням, з яким він прибув до Києва, була перевірка підзвітності коштів та обладнання, які США надають Україні.

“Я повернувся надзвичайно вражений рівнем обліку. Величезний аудит за допомогою програмного забезпечення, фізичний аудит, просто відстеження. Моїм завданням було пересвідчитися, що ресурси, які надаються американським народом, використовуються за призначенням. І я переконаний, що це так”, - зазначив незалежний сенатор.

У Києві американські законодавці зустрілися, зокрема, з Президентом Володимиром Зеленським, який розповів про ситуацію на передовій та високо оцінив анонсовану Білим домом передачу Україні БМП Bradley та іншої військової допомоги. Йшлося також про ризики ймовірної ескалації з боку росії.

Сенатор Рід заявив, що бойові машини Bradley мають дати ЗСУ змогу не лише прорвати лінію фронту, а й просуватися вперед, аби витиснути росіян з української території.

Водночас сенатори зауважили, що надання машин Bradley не означає, що Україні автоматично нададуть танки Abrams. За словами Ріда, США та інші країни намагаються знайти потрібну комбінацію броньованої техніки, яку найбільш ефективно могли б використати Збройні сили України.

Читайте також: Делегація Сенату передасть уряду США та бізнесу перелік потреб України

“Ми маємо бути готовими до інших непередбачуваних ситуацій, і я впевнений, що це один із головних факторів, на які зважує Пентагон, коли дає рекомендації щодо того, яке обладнання надавати. Це ще одна причина, чому ми шукаємо не лише обладнання зі Сполучених Штатів, а й з інших країн”, - зазначив Рід.

Як повідомлялося, 6 січня Офіс Президента поінформував про зустріч глави держави з головою Комітету з питань збройних сил Сенату Сполучених Штатів Америки Джеком Рідом та членом цього Комітету сенатором Ангусом Кінгом.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-