Зеленський обговорив із сенаторами США ризики ескалації на передовій

Зеленський обговорив із сенаторами США ризики ескалації на передовій

Фото, відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з американськими сенаторами Джеком Рідом й Ангусом Кінгом.

Про це йдеться в офіційному Телеграм-каналі Президента України, передає Укрінформ.

"Обговорили поточну ситуацію на передовій та ризики можливої ескалації. російська пропозиція «припинення вогню» – це маніпуляція, за якою агресор намагається приховати свої справжні воєнні плани та наміри", - йдеться у повідомленні.

Зеленський подякував американському народові, президенту США та Конгресу за підтримку України.

"Цінуємо допомогу нашим військовим. Вона справді відчувається. Сполучені Штати є лідером у цьому надзвичайно важливому питанні. І це наближає нашу перемогу", - йдеться у повідомленні.

Як повідомили у пресслужбі Офісу Президента, Глава держави предметно поінформував Ріда та Кінга про ключові потреби України в озброєнні та військовій техніці. Він наголосив на необхідності подальшого нарощування оборонної допомоги, що сприятиме наближенню перемоги над російським агресором.

З огляду на ракетний терор росії, що триває проти українських міст і енергетичної інфраструктури, Президент окремо зупинився на питанні важливості посилення української протиракетної оборони.

Також Президент України особливо відзначив результати свого грудневого візиту до Вашингтона, під час якого була продемонстрована потужна двопалатна й двопартійна підтримка нашої держави в Конгресі, та високо оцінив схвалення Конгресом наприкінці минулого року пакета допомоги Україні обсягом $45 мільярдів.

Читайте також: Держдеп США впевнений, що в новому Конгресі збережеться підтримка України

«Важливо, що ви надаєте нам не лише фінансову підтримку, а й також допомагаєте Україні подолати інші серйозні виклики, такі як відновлення нашої енергетичної системи», – зазначив Президент.

Зеленський високо оцінив анонсовану Білим домом передачу нашій державі БМП Bradley та досягнуті домовленості з ФРН про постачання ще однієї батареї системи ППО Patriot.

Окремо Глава держави наголосив на важливості політичної підтримки України в питанні реалізації формули миру та висловив сподівання на лідерство США в цьому процесі.

Читайте також: Байден підписав держбюджет США з багатомільярдною допомогою для України

У свою чергу керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак подякував сенаторам США за візит до України та наголосив на важливості проведення систематичних брифінгів для наших стратегічних партнерів щодо ситуації на фронті, інформує Офіс Президента.

«Ми в Офісі Президента щотижня проводимо брифінги. Для нас надзвичайно важливо, щоб ви як наші друзі та партнери не лише знали, що відбувається на полі бою, на лінії фронту. Важливо, щоб ви отримували оновлену інформацію щодо наших потреб і наших планів, наступних операцій. І ми продовжуватимемо цю роботу», – підкреслив Єрмак.

Він відзначив важливість інформування про поточну ситуацію безпосередньо з боку представників військового командування та Офісу глави держави.

«Це вкрай важливо, щоб ви точно знали, який вигляд має поточна ситуація, безпосередньо від наших командирів, від команди Офісу Президента. Адже це допомагає в розумінні подальших кроків. Я переконаний, що ви отримали повну інформацію», – зазначив він.

Читайте також: Україна отримує більше зброї від західних партнерів — Єрмак

Учасники брифінгу заслухали дані щодо поточної ситуації на визначених ділянках фронту та оцінки можливих подальших дій російських військ. Зокрема, було зазначено, що ворог концентрує угруповання задля проведення наступальних дій. Також ішлося про потреби Сил оборони України в забезпеченні військовою технікою та боєприпасами.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський і канцлер ФРН Олаф Шольц обговорили подальшу співпрацю задля посилення української армії.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-