Делегація Сенату передасть уряду США та бізнесу перелік потреб України

Делегація Сенату передасть уряду США та бізнесу перелік потреб України

Укрінформ
Делегація Сенату Сполучених Штатів передасть американському урядові та бізнесу перелік потреб України за підсумками зустрічі з посадовцями, енергетиками, військовими та Президентом Володимиром Зеленським.

Про це повідомили члени делегації сенатор від штату Род Айленд, демократ Джек Рід та незалежний сенатор від штату Мен Ангус Кінг на пресконференції в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми сьогодні займалися тим, що політики зазвичай не роблять, - ми слухали. Ми слухали українських посадовців, енергетиків, військових та адміністрацію Президента про їхні потреби. Ми пішли з листом, який ми візьмемо із собою до нашого уряду та нашого приватного сектору, який може допомогти», - сказав Ангус Кінг.

Він відзначив, що після зустрічей був неймовірно вражений рівнем підзвітності у використанні техніки та фондів за допомогою програмного забезпечення, аудиту, нагляду: «Моя робота полягає в тому, щоб ресурси, які надають американці, були підзвітні і витрачалися на призначені потреби. Я від’їжджаю з думкою, що це так».

Сенатор Рід додав, що вони зроблять усе можливе, щоб надати потрібну урядові України допомогу, щоб завершити цю війну успішно. Політик поінформував, що Президент Зеленський на зустрічі заявив про потребу в додатковій повітряній обороні та ще раз продемонстрував упевненість у тому, що допомога партнерів призведе до успіху України.

Читайте також: Байден підписав держбюджет США з багатомільярдною допомогою для України

«Підтримка України йде від усієї Америки. Коли я буду їхати у своєму штаті Род Айленд, я побачу багато будівель з українськими прапорами, я побачу багато українських прапорів, що майорять на будинках. Ця боротьба наша й американці визнають це», - підкреслив Джек Рід.

Як повідомляв Укрінформ, 6 січня Володимир Зеленський провів зустріч з американськими сенаторами Джеком Рідом й Ангусом Кінгом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-